Kamer van Koophandel

KvK steunt Huis van de Wielersport in Twente

woensdag 22 juni 2011

Een unieke plek in Twente die bezoekers uit het hele land aantrekt. Dat is wat het Huis van de Wielersport moet gaan worden. De Stichting Nationaal Wielersportmuseum kan de regio met dit initiatief een waardevolle aanvulling op het toerisme bieden. De regiocommissie van de Kamer van Koophandel Oost Nederland draagt daarom 10.000 euro bij aan de ontwikkeling van het Huis van de Wielersport.

Het Huis van de Wielersport is een ambitieus plan. Op het Hulsbeek, nabij Oldenzaal, moet een wielersportmuseum gerealiseerd worden van (inter)nationale betekenis. Naast een museum over de geschiedenis en het heden van de wielersport, wordt het huis ook een kennis- en belevingscentrum. Er worden educatieve activiteiten ontwikkeld, er komt een winkel en horeca. Jaarlijks moet het Huis van de Wielersport 45.000 bezoekers trekken.

De Kamer van Koophandel Oost Nederland vindt dat dit nieuwe initiatief een waardevolle aanvulling kan betekenen op het toerisme van de regio. Bijzonder daarbij is dat de populaire wielersport nog nergens in Nederland op zo'n manier gepresenteerd wordt. De koppeling met de actieve wielersportbeleving (recreatief, mountainbiken, etc.) kan een extra impuls betekenen voor het verblijfstoerisme in de regio.

De KvK hoopt met haar bijdrage andere sponsoren over de streep te trekken, zodat het Huis van de Wielersport zich echt in Twente kan gaan ontwikkelen. Medio 2011 moet duidelijk worden of het initiatief gerealiseerd gaat worden.

Bron: KvK