Gemeente Cromstrijen


College werkt aan overeenkomst voor ontwikkeling Torensteepolder (22-06-2011)

De gemeenteraad besloot op dinsdag 21 juni 2011 het project Numansdorp Zuid te faseren. Kort samengevat betekent dit dat het college zich de komende tijd moet gaan richten op het mogelijk maken van de bouw van 176 woningen in het westen van de Torensteepolder in Numansdorp. De gemeenteraad gaf hiervoor een aantal uitgangspunten mee aan het college.

De eerste stap van het college is het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met de projectontwikkelaar/eigenaar van de grond waar de woningen moeten komen. Op deze overeenkomst volgt een door de gemeenteraad vastgesteld programma van eisen (waaraan moeten de bouw van de woningen en hun omgeving aan voldoen?) en een realisatieovereenkomst met de projectontwikkelaar. Als deze laatste overeenkomst is ondertekend, kan de gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan vaststellen dat de ontwikkeling in het westen van de Torensteepolder mogelijk maakt. Daarna dient de projectontwikkelaar de bouwaanvraag in en als die is goedgekeurd, kan de daadwerkelijke bouw beginnen.

Het college maakt de komende tijd een realistische planning. Na de zomervakantie is duidelijk hoe het college bovenstaande activiteiten uit gaat voeren.

Het college voert nog gesprekken over het type woningen dat in het westen van de Torensteepolder gerealiseerd gaan worden. Zij streeft er naar om voor ieder wat wils te realiseren, mede op verzoek van de gemeenteraad. Ook baseert zij zich op de resultaten van het woningbehoeftenonderzoek dat begin 2011 in de Hoeksche Waard plaatsvond.