Gemeente Tiel


Het Tielse brandweerkorps zoekt versterking

De Tielse brandweer is op zoek naar nieuwe collega's die bij het vrijwillige korps hun steentje willen bijdragen. Het korps bestaat nu uit 54 personen en dat is te weinig. Iedereen die wekelijks één à twee avonden vrij wil maken en niet ouder is dan 40 jaar, kan vrijwilliger worden. De voorkeur ligt bij vrijwilligers die ook overdag beschikbaar zijn voor de brandweer, maar dat is geen `must'.

Wat zijn de werkzaamheden?

Werken bij de vrijwillige brandweer is uitdagend en afwisselend werk. Het blussen van branden is een belangrijke taak, maar de brandweer biedt ook hulp bij wateroverlast, stormschade, verkeersongevallen en milieucalamiteiten. Brandweerwerk is teamwerk en werken voor de lokale samenleving. In de brandweerkorpsen wordt veel aandacht besteed aan professionalisering, preventie en hulpverlening.

Vaste onderdelen van het brandweerwerk zijn natuurlijk uitrukken als de pieper gaat, maar ook opleidingen volgen en oefeningen doen. Brandweermensen ontvangen een vaste jaarvergoeding. Daarnaast zijn er aparte vergoedingen voor oefenuren, opleidingsuren en voor de uren waarin wordt uitgerukt. Door de vergoedingen is het werk bij de vrijwillige brandweer op te vatten als een kleine deeltijdbaan. Wie meer wil weten over het brandweerwerk, kan terecht bij Gerrit van Dolderen, telefoonnummer (0344) 67 57 50.

Wat vragen we van een vrijwilliger?


* Niet ouder dan 40 jaar;

* woont in Tiel;

* gezond en heeft een goede conditie;

* het brandweerwerk aankunnen;

* goede beheersing van de Nederlandse taal;
* een opleiding op minimaal LBO-niveau of gelijkwaardig.

Wat bieden we?


* Uitdagend en afwisselend werk;

* spanning;

* teamwork;

* gezelligheid;

* fitness;

* volgen van cursussen;

* een ontspanningsvereniging;

* een onkostenvergoeding.