Gemeente Krimpen aan den IJssel


Feestelijk Jubileumconcert

Receptie

Voorafgaand aan het concert was er een receptie, waarbij ook diverse oud-personeelsleden van de muziekschool aanwezig waren, zoals oud-directeuren René Eijsermans en Marianne v.d. Kamp, oud-administrateur Hans Oosterom en diverse oud-docenten.

Eregasten

Eregasten van deze avond waren dhr. en mevr. De Rijk. De heer De Rijk was op initiatief van het Nut de grondlegger van de Krimpense muziekschool. Hij en zijn vrouw kregen een ereplaats in de zaal op mooie pluchen stoelen.

Nieuw logo

Vóór aanvang van het concert werd door directeur Soeria Façee Schaeffer en wethouder Ankie Aeyelts Averink-Winsemius het prachtige nieuwe logo van de school onthuld; een ontwerp van Cora de Roon van Didot Design.

Concert

Als eerste mochten koor en orkest van de jubileummusical `Minoes' hun vorderingen laten horen en zien (het belooft een spetterende voorstelling te worden in november!!) Daarna was de beurt aan 4 heel jonge pianisten, die heel knap met z'n vieren een stukje speelden. De twee accordeonspeelsters Ilse en Anouk brachten gevoelige muziek van o.a. Astor Piazolla. Vervolgd werd met een stuk van Chopin, beeldschoon gespeeld door Angelique Boset. Als laatste onderdeel voor de pauze speelde het docentenensemble op professionele wijze een aantal stukken uit de `Dreigroschenoper'.

Na de pauze was het de beurt aan het Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard die zich van hun beste kant lieten horen. Frank v.d. Horst speelde daarna heel knap een pianostuk van Einaudi. Het programma werd vervolgd door achtereenvolgens twee aanstekelijke muzikanten op panfluit (Mihai Puscoiu) en el. gitaar (Rory de Kievit), zangeres Melanie Adriaansen met een mooi lied uit `De kleine zeemeermin' en de docentenband die heel `jazzy' `Mack the knife' speelden en zongen. Afsluiter van de avond was een gelegenheidspopband die drie swingende popsongs ten gehore bracht.

We kijken terug op een heel sfeervolle avond waar zowel gasten als deelnemers zeer van genoten hebben.

Tuinstraat 43
2921 XH Krimpen a/d IJssel (0180) 513344 (0180) 551321 muziekschool@krimpenaandenijssel.nlmuziekschool@ krimpenaandenijssel.nl