Gemeente Coevorden

tot 2020

Nieuwe woningbouwlocatie in Sleen: 75 woningen tot 2020

woensdag 22 juni 2011 - Persbericht

De gemeente Coevorden presenteert op woensdag 6 juli een schetsontwerp voor een nieuwe woningbouwlocatie in Sleen. In het gebied aan de westkant van Sleen, dat wordt begrensd door de manege aan de Zetelveenweg in het noorden en het sportvelden in het zuiden, is een uitbreiding met ongeveer 75 woningen gepland. Dit aantal voorziet tot circa 2020 in de verwachte groei . Het is de bedoeling dat de invulling van het nieuwe woongebied zeer gevarieerd wordt: er worden kavels uitgegeven, er wordt projectmatig gebouwd in alle prijsklassen en er is ruimte voor huurwoningen. Op woensdag 6 juli wordt de visie voorgelegd aan de bevolking tijdens een informatiebijeenkomst in De Brink in Sleen.

In de woningbouwstrategie voor de grote en kleine kernen in de gemeente Coevorden is aangegeven dat in Sleen nog ruimte is voor zo'n 80 woningen tot 2020. Die staan vrijwel allemaal gepland voor de nieuwe woningbouwlocatie bij de manege. In de nieuwe plannen blijft de manege gewoon in gebruik en verrijst de woningbouw ernaast.

Landschappelijke kwaliteit
Een nieuw woongebied ontwikkelen aan de rand van het dorp Sleen vraagt om bijzondere aandacht voor de locatie en het omliggende landschap, is de mening van het college van burgemeester en wethouders. Het is de bedoeling om de landschappelijke kwaliteiten en de identiteit van het dorp bij de ontwikkeling van het plangebied te waarborgen en mogelijk zelfs te versterken. Daarom heeft de gemeente Coevorden het stedenbouwkundig bureau De Zwarte Hond gevraagd een schetsontwerp voor het gebied te maken. De Zwarte Hond heeft het plangebied geïnventariseerd en geanalyseerd en de kwaliteiten, kansen en mogelijkheden in beeld gebracht. Aan de hand daarvan is een visie op het gebied ontwikkeld die is uitgewerkt in een
schetsontwerp/modellenstudie voor het nieuwe woongebied.

Informatieavond
Deze uitwerking wordt op woensdag 6 juli om 19.30 uur aanstaande aan de bevolking gepresenteerd zodat zij haar voorkeuren kan aangeven. Wat is de visie van de bewoners, wat zijn sterke of zwakke punten, zijn er verbetervoorstellen, sluit het aan bij het huidige dorp Sleen, de woonwensen en behoeftes? Al deze vragen kunnen aan bod komen tijdens de informatieavond in mfc De Brink in Sleen op woensdag 6 juli aanstaande, waarvoor alle geïnteresseerden uitgenodigd worden. Mede aan de hand van de inbreng van de bewoners zal een definitieve uitwerking voor het gebied gemaakt worden.