Gemeente Binnenmaas

Groen licht voor realisatie Bedrijvenpark Hoeksche Waard

22-06-2011

De Raad van State heeft deze week groen licht gegeven voor de realisatie van Bedrijvenpark Hoeksche Waard. Na jaren van voorbereiding en procedures kunnen de Hoeksche Waardse gemeenten beginnen met de ontwikkeling van het bedrijvenpark.

Op 22 juni heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan over het bestemmingsplan. Een aantal partijen had beroep aangetekend tegen het bestemmingsplan. De aangetekende beroepen zijn ongegrond verklaard. Tegen de uitspraak van de Raad van State staat geen verdere beroepsmogelijkheid meer open.

Wethouder Ed Lafeber reageert verheugd op de uitspraak: na een intensief proces van vele jaren kunnen de Hoeksche Waardse gemeenten nu aan de slag met de realisatie van het bedrijvenpark. Hiermee kunnen wij grotere bedrijven uit de Hoeksche Waard een goede locatie bieden om te ondernemen zodat deze bedrijven met hun werkgelegenheid behouden blijven voor de Hoeksche Waard.

Algemene informatie Bedrijvenpark Hoeksche Waard

Bedrijvenpark Hoeksche Waard wordt een duurzaam en onderscheidend bedrijvenpark en is gelegen in de Oost-Zomerlandsepolder tussen de A29 en Puttershoek en naast het bestaande bedrijventerrein Boonsweg. Het bedrijvenpark bestaat uit 60 hectare uitgeefbaar terrein. Het bedrijvenpark is bedoeld voor grotere bedrijven uit de Hoeksche Waard. Het bedrijvenpark zal gefaseerd worden ontwikkeld, de eerste fase omvat 20 hectare uitgeefbaar terrein. Het bedrijvenpark wordt ontwikkeld door Bedrijvenpark Hoeksche Waard C.V. Hierin werken de vijf Hoeksche Waardse gemeenten samen aan de ontwikkeling en exploitatie van het bedrijvenpark.