Gemeente Echt-Susteren


Proef verruiming sluitingstijden horeca Echt-Susteren

Burgemeester Akkermans van de gemeente Echt-Susteren heeft op verzoek van de horecaondernemers, in overleg met Koninklijke Horeca Nederland en Politie Limburg-Noord, besloten tot een proef over de sluitingstijden van horecagelegenheden.

De gemeente Echt-Susteren wenst tegemoet te kunnen komen aan de wensen van horecaondernemers, politie, omwonenden en bezoekers van horecagelegenheden. Zij heeft besloten om aan de hand van een proefperiode, van 1 juli 2011 tot 1 juli 2012, een aantal nieuwe maatregelen in te stellen.

De maatregelen
De genomen maatregelen voor de proefperiode zijn om de huidige sluitingstijd te handhaven en een 'coolingdown' periode in te stellen van 2.00 uur tot 2.30 uur. In dit half uur worden geen nieuwe bezoekers toegelaten, geen consumpties meer verstrekt en gaat de muziek uit. Alle bezoekers dienen binnen dit half uur de horecagelegenheid te verlaten. Verder wordt ondernemers de mogelijkheid geboden om een ontheffing aan te vragen voor een incidentele verlenging van het sluitingsuur. Tijdens enkele feestdagen mogen de horecaondernemers een uur langer open blijven. Door maatschappelijke veranderingen en wijziging van openingstijden in de regio achten partijen hiermee de aantrekkelijkheid om in eigen gemeente op stap te gaan te vergroten, met alle voordelen van dien.

De proefperiode
De wijziging zal vooralsnog gelden voor de periode van 1 juli 2011 tot
1 juli 2012. Aan het eind van deze proefperiode vindt er een evaluatie plaats. Afhankelijk van deze evaluatie kan de tijdelijke wijziging van vaste duur worden.

Â