Rijksvoorlichtingsdienst

Agenda publieke optredens staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I)

Woensdag 22 juni t/m vrijdag 24 juni 2011

Donderdag 23 juni 2011 - toespraak Sustainable Foods Summit

Staatssecretaris Bleker houdt een toespraak op de Sustainable Foods Summit in Amsterdam. De Sustainable Foods Summit is een reeks internationale topontmoetingen die zich richten op de belangrijkste kwesties rond duurzaamheid in de voedingsindustrie. Bij deze vierde editie van de Foods Summit gaan belangrijke stakeholders (producenten, handelaren, maatschappelijke organisaties en certificerende instanties) met elkaar in gesprek over logo's duurzame producten.

www.sustainablefoodssummit.com.

Meer informatie:

Tijdstip en locatie: 08:30 uur, Mövenpick Hotel Amsterdam

Murco Mijnlieff, woordvoerder ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (070-3784515 / 06-20013686)

Vrijdag 24 juni 2011 - in ontvangst nemen komkommersmoothie

Met het in ontvangst nemen van een komkommersmoothie steekt staatssecretaris Henk Bleker tuinders en handelaren die in financiële problemen zijn gekomen door de EHEC-crisis is Duitsland een hart onder de riem. De flesjes komkommersmoothie zijn een initiatief van 'Kom Op! voor komkommertelers'. De flesjes worden op vrijdag 24 juni gratis uitgedeeld op verschillende plaatsen in het land.

www.komop.net

Meer informatie:

Tijdstip en locatie: 09:45 uur op het Plein in Den haag.

Murco Mijnlieff, woordvoerder ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (070-3784515 / 06-20013686)

Vrijdag 24 juni 2011 - Werkbezoek Agrarische Natuurvereniging Water Land, en Dijken

De Agrarische Natuurvereniging Water, Land en Dijken zet zich in voor het agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Laag Holland (regio Purmerend). Deze agrarische natuurvereniging is één van de deelnemers aan de vier voorbeeldprojecten voor het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) die momenteel worden uitgevoerd.

Bij deze projecten worden boeren met Europees landbouwgeld beloond voor hun maatschappelijke diensten op het gebied van natuurbeheer. Staatssecretaris Bleker bezoekt de boerderij Achtervennen in Ilpendam. Op loopafstand van dit bedrijf zijn enkele aansprekende voorbeelden te zien.

De vier pilots passen in het streven om Europees landbouwgeld vrij te maken voor maatschappelijke diensten zoals agrarisch natuurbeheer. Bij het werkbezoek wordt ook aandacht besteed aan de drie andere voorbeeldprojecten: Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen, de Noordelijke Friese Wouden en Winterswijk).

Meer informatie:

Tijdstip en locatie: Boerderij Achtervennen, Monnickendammerrijweg 54, 1452 PN Ilpendam, 16:00 uur.

Murco Mijnlieff, woordvoerder ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (070-3784515 / 06-20013686)

Kamerdebatten

Op www.tweedekamer.nl staat een actueel overzicht van de debatten in de Tweede Kamer.

Actuele informatie

Voor een actueel nieuwsoverzicht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie kijkt u op http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/eleni/nieuws

U kunt het ministerie ook volgen op Twitter (@eleninieuws) en Facebook (http://www.facebook.com/MinELenI). De staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft ook een eigen Facebook-pagina: http://on.fb.me/minelenistas

Categorieën: Economie, Landbouw

Bron: Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie