Gemeente Berkelland


Denk mee over de toekomst van Gelselaar!

22 juni bij café Florijn

Op 22 juni komen burgemeester en wethouders op bezoek in Gelselaar. Van jong tot oud is iedere inwoner welkom om 20.00 uur bij café Florijn in Gelselaar. Het college van B&W wil samen met u praten over de toekomst van Gelselaar. Kom dus ook naar deze bijeenkomst.

De samenleving verandert. Het aantal jonge inwoners neemt af. Het aantal oudere inwoners neemt toe. Er is minder geld. Wat zijn de gevolgen voor het leven in Gelselaar? Hoe ziet u die toekomst? En wat kunt u zelf doen? Wat zijn de gevolgen voor de gehele gemeente Berkelland? Hoe bereid het gemeentebestuur zich nu al voor op die veranderingen? Op 22 juni wil het college daarover met u in gesprek.

Alle kleine kernen

B&W gaan in 2011 op bezoek bij alle kleine kernen in de gemeente. Om met de inwoners in gesprek te komen over de toekomst van het dorp. Wat leeft er in het dorp? Wat is belangrijk voor de leefbaarheid? En wat heeft het dorp nodig om die leefbaarheid goed te houden? Burgemeester en wethouders informeren u ook over waar zij mee bezig zijn. Hoe bereidt het gemeentebestuur zich voor op de komende veranderingen in de samenleving. Waar werkt het gemeentebestuur aan en welke besluiten zijn genomen?

Vragen die leven in Gelselaar

Tijdens de voorbereiding hebben de bestuursleden van de Belangenvereniging Gelselaar al vast enkele punten genoemd, waarvan zij weten dat die in Gelselaar leven. Ze staan in het kader bij dit artikel. Maar de bestuursleden en B&W hopen vooral op uw eigen inbreng en meedenken op de avond.

Een aantal aandachtspunten voor Gelselaar


* Woningbouw & woningsplitsing

* Invulling leegstaande boerderijen

* Beschermd dorpsgezicht

* Plannen dorpshuisvoorziening

* Toekomst basisschool en peuterspeelzaal
* Verkeersveiligheid

Leefbaarheid in Gelselaar

Het gaat over de leefbaarheid van Gelselaar. Hoe is de leefbaarheid van het dorp nu en hoe ziet die er in de toekomst uit. Wat zijn ontwikkelingen die hierop van invloed zijn en wat kunnen we als dorp doen? Wat betekent dat voor de dorpsvisie van Gelselaar? Moet die worden aangepast? Moeten projecten worden bijgesteld? Komen er nieuwe projecten? B&W willen graag samen met u nadenken en heten u van harte welkom!