Gemeente Lopik

Baby's houden van boeken: ook in Lopik en Benschop


Op woensdag 22 juni 2011 opent wethouder Ina de Korte om 14.00 uur het programma BoekStart. BoekStart wil het lezen met en aan heel jonge kinderen bevorderen.

In de Bibliotheek Lopik zijn speciaal voor baby's tot twee jaar volop boekjes beschikbaar. Ouders en jonge kinderen genieten samen van voorlezen. En met het samen lezen van boeken ontwikkelen kinderen bovendien een voorsprong met lezen waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

Bij de feestelijke aftrap van BoekStart in de Lopikse Bibliotheek zijn alle baby's met hun ouders en grootouders van harte welkom. Bij inschrijving van een baby tot twee jaar ontvangen ouders/grootouders het vrolijke BoekStart-koffertje met daarin een babyboekje en cd met meezingliedjes. Kinderen tot en met zeventien jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek en voor baby's tot twee jaar is inschrijven bovendien gratis.

BoekStart is al in veel plaatsen in Nederland met groot succes ingevoerd. In Bibliotheek Benschop wordt ook een speciale babyafdeling ingericht, die na de verbouwing van Dorpshuis en Bibliotheek in oktober 2011 in gebruik zal worden genomen. In de kernen van de gemeente Lopik werkt de Bibliotheek voor dit programma samen met de gemeente en de consultatiebureaus. BoekStart is ontwikkeld door het Ministerie van Onderwijs in samenwerking met de Stichting Lezen en de Openbare Bilbliotheken.