KRO

KRO Detectivemaand start met een online primeur: 22 - 24 juni (week 25)

Uitzenddatum: 22/06/2011

De KRO Detectivemaand 2011 (22 juni tot en met 23 juli) is dit jaar bijzonder goed gevuld. Elke dag kan de liefhebber detectives bekijken op televisie of via internet. Op woensdag en donderdag worden de detectives op Nederland 1 uitgezonden en zaterdag en zondag op Nederland 2. De overige drie dagen kan de liefhebber terecht op de detectivesite van de KRO www.kro.nl/detectives. In totaal worden er in de KRO Detectivemaand 37 detectives uitgezonden: 23 op televisie en 14 via internet. De maand begint met een interactieve primeur: een `Tweede Scherm'. Bij de serie Case Sensitive kunnen tv-kijkers via hun laptop, tablet of smartphone tijdens de uitzending op live.kro.nl meer informatie vinden over de karakters en laten weten wie zij als verdachte zien.

NIEUWE SERIE
woensdag 22 juni om 21:30 uur op Nederland 1: Case Sensitive - The Point of Rescue
Sally kijkt naar het nieuws wanneer ze een naam hoort die ze eigenlijk niet zou mogen herkennen: Mark Bretherick. Tijdens een cursus werd hij haar minnaar. Nu hoort ze dat zijn vrouw Geraldine en hun dochter Lucy dood zijn. Het lijkt een gezinsdrama, aangericht door Geraldine. Alles klopt: hun namen, hun woonplaats en Marks baan. Alles...behalve zijn gezicht. Als Sally namelijk bij Mark langsgaat om hem haar medeleven te betuigen blijkt dat ze de man die zegt dat hij Mark Bretherick is nooit heeft ontmoet. Tegen haar man kan ze hierover niets zeggen zonder dat haar overspel aan het licht zou komen. Sally gaat naar de politie ,DS Charlie Zailer onderzoekt de zaak.

Primeur: Tweede Scherm en Icecover Op woensdag 22 juni komt de KRO met een primeur: tijdens de televisie-uitzending van Case Sensitive (21:30 uur op Nederland 1) kunnen de kijkers zelf actief deelnemen via een `Tweede Scherm' (laptop, tablet of smartphone) op live.kro.nl. De kijker kan aangeven wie hij verdenkt van de moord en men kan zien wie de rest van de deelnemende kijkers verdenkt. Er kan geklikt worden op de personages voor korte informatie over deze persoon en er wordt in beeld gebracht hoe de verschillende personages met elkaar verbonden zijn. Tot slot krijgt de deelnemer hints, die meer informatie geven over de dader. Tijdens de uitzending kan men de verdachte wijzigen op basis van de extra informatie die ze tijdens de aflevering krijgen. Lezers van KRO Magazine krijgen een extra hint waar ze aan kunnen komen door het blad van die week in de vriezer te leggen. Die week heeft het magazine een zogenaamde `Icecover'. Door de kou wordt de hint zichtbaar.

Donderdag 23 juni om 21.:25 uur op Nederland 1: Inspector Lynley - Limbo
Het lichaam van Justin Oborne wordt na 12 jaar gevonden. Hij was 5 toen hij werd ontvoerd tijdens zijn verjaardagsfeestje. Zijn ouders hebben nooit meer iets vernomen. Justin was het petekind van Lynley. Rechercheur Mike McCaffrey leidde het onderzoek en is ook bevriend met de familie Oborne. Lynley is depressief en drinkt zijn verdriet weg na het overlijden van zijn vrouw. Hij besluit zichzelf aan te pakken en Mike McCaffrey te helpen bij het onderzoek.

Vrijdag 24 juni om 21:00, 23:00 en zaterdag 25 juni om 19:00 uur via kro.nl/detectives: Silent Witness - A quilty Mind De anatoom pathologen Leo en Harry onderoeken of het overlijden van 3 personen in één nacht in een ziekenhuis verdacht is of toeval. Nikki onderzoekt de dood van een achtjarig meisje en raakt emotioneel zeer betrokken bij deze zaak.