Politie Twente

Meerdere gewonden bij aanrijding Hertme
In de nacht van zondag 19 juni op maandag 20 juni omstreeks 00.00 uur kreeg Politie Twente de melding van een ongeval op de Hertmerweg.

Ter plaatse troffen agenten een personenauto aan die met de rechterzijde in de sloot lag. De auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Harderwijk reed over de Hertmerweg in de richting van de Weerseloseweg. In een bocht naar links, was de bestuurder om nog onbekende reden de controle over het voertuig verloren. De auto botste tegen een lantaarnpaal aan de rechterkant van de weg en kwam in de sloot tot stilstand. Mogelijk hebben zes of zeven personen in de auto gezeten. Een 41-jarige vrouw uit Harderwijk kon de auto na het ongeval niet verlaten. Zij was slecht aanspreekbaar en is door de brandweer uit het voertuig worden gehaald. Zij is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. In totaal raakten vijf inzittenden gewond. De 27-jarige bestuurder is ter plaatse aan een blaastest onderworpen. Hieruit bleek dat hij onder invloed van alcohol had gereden. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen om het exacte alcoholpromillage te achterhalen. Het team Verkeersongevallenanalyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht van het ongeval. (2011057831)

Politie Twente waarschuwt nogmaals voor babbeltrucs Almelo
De afgelopen periode zijn bij Politie Twente wederom meerdere meldingen binnengekomen van oplichting via babbeltrucs.

In alle gevallen kwam iemand aan de deur bij bejaarde mensen met een zielig aannemelijk verhaal. In sommige situaties is geld gegeven om te helpen.

De politie raadt mensen nogmaals aan om alert te zijn op dit soort praktijken.

Een aantal vuistregels om dit te voorkomen: . Wees altijd gezond wantrouwend, want: waarom komen ze juist bij u? . Laat nooit iemand binnen, ook niet in de hal. Regen of geen regen. Sluit de deur, als u even wat op wilt halen. . Meteropnemers, politieagenten, collectanten of reparateurs hebben altijd een legitimatie bij zich. Vraag er gerust naar. Maar let op: dit geeft geen 100% garantie want er zijn mooie vervalsingen in omloop. . Bel, als u het niet vertrouwt, het bedrijf of de instelling waarvoor degene aan de deur zich uitgeeft om te informeren of men de persoon aan de deur kent en om te controleren of het verhaal klopt. . Verwijs mensen die geld willen wisselen naar een bank of supermarkt.

Een gouden regel bij onbekenden aan uw deur: als u alleen thuis bent, laat dan geen onbekende binnen! Als u het nog steeds niet helemaal vertrouwt, bel dan de politie via het algemene nummer 0900-8844 en leg de situatie uit. Daar zal men u van advies dienen en desgewenst wordt er een politieagent naar u gestuurd voor controle (2011056960 / 2011054384)

Twee personen gewond bij steekpartij Hengelo
In de Beekstraat heeft in de nacht van zondag 19 op maandag 20 juni onenigheid plaatsgevonden tussen zes mannen, waarbij één van hen twee andere heeft gestoken met een schroevendraaier.

De mannen waren elkaar eerder op de avond al tegengekomen waarbij zij onenigheid hadden. Zij troffen elkaar weer in de Beekstraat, waarbij een 21-jarige Enschedeër met een schroevendraaier, een 19-jarige man en een 24-jarige man, beiden uit Hengelo, verwonde. Omstanders konden de 21-jarige overmeesteren. Beide gewonde mannen hebben zich onder behandeling van een arts gesteld. De 21-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De 21-jarige was in het gezelschap van een (jonge)man, die tijdens het incident is weggerend. De politie wil graag met deze persoon in contact komen. Wellicht kan hij aanvullende informatie geven over het incident die voor het onderzoek van belang zou kunnen zijn. Hem wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. (2011057554 / 2011057702)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 20-jarige man uit Enschede heeft zondag 19 juni een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011057300)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uit huis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Fantasy Island
Enschede
Zaterdag 18 juni jl. is voor de eerste keer het festival op de Rutbeek in Enschede gehouden. Ondanks het slechte weer werd het festival goed gezocht en duurde tot 24.00 uur. Vanuit politie oogpunt is het festival zonder grote noemenswaardige incidenten verlopen. Bij de ingang werden alle bezoekers met behulp van drugshonden op het in bezit hebben van drugs gecontroleerd. Bij 26 mannen en 1 vrouw in de leeftijd tussen 19 en 43 jaar werden variërend van soft- tot harddrugs aangetroffen, zij hebben allen een proces-verbaal gekregen. Bij een 16-jarige jongen uit Borne werden eveneens drugs aangetroffen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en is hij opgehaald door zijn ouders. Alle bestuurders die van of naar het festival kwamen zijn gecontroleerd op alcoholgebruik. Zeven bestuurders hebben een proces-verbaal en een rijverbod gekregen omdat uit de ademanalyse duidelijk werd dat zij iets boven het wettelijk maximum gestelde promillage alcoholgebruik kwamen. Omstreeks 23.00 uur belden ongeveer 10 omwonenden van de wijk de Helmerhoek met de vraag hoe laat het festival eindigde omdat men in de veronderstelling was dat het vuurwerk de afsluitingsact was. (2011057766/57359)

Scootmobieler gewond
Haaksbergen
Een 87-jarige man is maandag 20 juni omstreeks 10.00 uur gewond geraakt toen hij de Westsingel wilde oversteken en in botsing kwam met een vrachtwagen.

De man reed in zijn scootmobiel over de parallelweg van de Goorseweg en stak de Westsingel over. Op de middenberm van de Westsingel stopte hij en liet een vrachtwagen voorgaan die richting de rotonde reed. De 87-jarige man verwachtte dat de vrachtwagen de rotonde op zou rijden en gaf gas. De vrachtwagen remde echter af, waardoor de scootmobieler er tegenaan reed. De voorkant van de scootmobiel kwam onder het achterwiel van de vrachtwagen terecht. De 87-jarige man kwam met zijn been klem te zitten tussen de scootmobiel en het wiel van de vrachtwagen. Hij moest door de brandweer en ambulancepersoneel worden bevrijd en is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De weg is 1,5 uur afgesloten geweest en kon rond 11.40 uur weer worden vrijgegeven. De vrachtwagenchauffeur, een 23-jarige man uit Holten bleef ongedeerd. Het team Verkeersongevallenanalyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht. (2011058016)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

20 juni 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --