Waterschap Dommel

Poelenadoptieproject Boxtel

Feestelijke overdracht eerste poel in Poelenadoptieproject Boxtel

Overdracht eerste poel aan Molenwijkschool

Op maandag 20 juni 2011 om 15.00 uur vindt de feestelijke overdracht plaats van de eerste poel in het Poelenadoptieproject van de WNLB, gemeente Boxtel en Waterschap De Dommel aan de Molenwijkschool Boxtel. Het gaat om de recent gegraven poel aan de Achterberghstraat in Boxtel. Watergraaf Peter Glas, dagelijks bestuurslid Tiny Arts en wethouder Peter van de Wiel zullen de poel officieel overdragen aan de leerlingen van de Molenwijkschool: de kinderen adopteren hiermee de poel.

Stapstenen in ecologische verbindingszone

Binnen het project Dommel door Boxtel zijn dit voorjaar de eerste poelen gerealiseerd. Deze poelen vormen belangrijke stapstenen in de ecologische verbindingszone Dommel door Boxtel. Een poel is belangrijk voor kikkers, libellen en diverse soorten waterplanten.

Poelenadoptieproject

Het Poelenadoptieproject biedt leerlingen van basisscholen de mogelijkheid om kennis te laten maken met het leven in en om een waterpoel. Hierbij ligt het accent op natuurbeleving en de waarde van het ervaren hiervan. Vanuit deze natuurervaringen zullen kinderen zich meer verantwoordelijk en betrokken gaan voelen bij het leven in en om een poel. Samen met de poelenwerkgroep van de Werkgroep Natuur en Landschapsbeheer Boxtel (WNLB) kan daarna de stap worden gezet naar klein onderhoud door de leerlingen van de Molenwijkschool. Een tweede poel in het beekdal van de Dommel, in de tuin van het waterschapshuis, zal door de Prinses Amaliaschool worden geadopteerd. De kinderen krijgen binnen dit adoptieproject de gelegenheid om op onderzoek uit te gaan naar het leven in en rond de poel. En ze kunnen ervaringen opdoen met het beheer en onderhoud van een poel dat nodig om de poelen geschikt te houden als voortplantingswater.