FNV Bondgenoten

Metaalbonden zeggen vertrouwen op in het federatiebestuur FNV


* 20-06-2011

Als gevolg van de pensioenperikelen hebben de landelijke kadergroepen en de bondsraadelegaties in de Metaal het vertrouwen opgezegd in het federatiebestuur van de FNV. Ze zijn tegen het principeakkoord en voor het alternatief van FNV Bondgenoten.

Tevens roepen ze op om de leden actief te informeren en te mobiliseren voor het alternatief van FNV Bondgenoten en tegen het principeakkoord van de federatie, werkgevers en kabinet.

Jan Berghuis, landelijk bestuurder FNV Metaal zegt: "Vandaag is in Garderen vrijwel unaniem gezegd dat dit principeakkoord FNV onwaardig is. De werknemers krijgen te maken met een onzeker pensioen. En dat geldt voor jong en oud".

"We dreigen naar een stelsel toe te gaan dat, risico's nemen wordt beloond en solide spaargedrag afstraft. Terecht maken de metaalarbeiders zich daar grote zorgen over", aldus Berghuis.

Het alternatief van FNV Bondgenoten wordt een warm hart toegedragen door de landelijke kadergroepen en de bondsraaddelegaties in de Metaal. Leo van der Steen, voorzitter Bedrijfsgroepsraad Metaal & Techniek: "Het alternatief van FNV Bondgenoten is zoveel beter. Want het is onaanvaardbaar dat werknemers en gepensioneerden in de kleinmetaal in de knel raken als gevolg van een onzekere pensioenregeling".

Ook Wiel Crins, voorzitter van de Bedrijfsgroepsraad Metalektro steunt het alternatief van FNV Bondgenoten: "Want het geduld is op met de onderhandelignsdelegatie van het federatiebestuur. Ze hebben alle tijd om onze inbreng mee te nemen, maar dat is niet gebeurd."