Politie Gelderland-Zuid

Jongen beroofd

Culemborg, 20-06-2011 o Maandagmorgen kreeg de politie een melding van een beroving van een 13-jarige jongen. Hij werd in het centrum van Culemborg beroofd en mishandeld. De politie is op zoek naar getuigen.

De 13-jarige jongen was op weg naar school en reed op de Tollenstraat toen hij twee jongens op de hoek van de Tollenstraat/Kattenstraat zag. Omdat hij het niet vertrouwde, besloot de 13-jarige jongen via de Achterstraat te rijden. De jongens hadden dit gezien en reden via de Kattenstraat naar de Achterstraat. Hier kwamen ze elkaar tegen, waarop de 13-jarige jongen omdraaide en terugfietste. Hij is toen de Korte Meent ingeslagen. Hier werd hij door één van de jongens ingehaald en tot stoppen gedwongen en van zijn fiets trokken. In een nabijgelegen speeltuin werd het slachtoffer meerdere malen geslagen en geschopt, waarna zijn eigendommen werden afgenomen. Op een gegeven moment zag de jongen kans weg te komen en werd de politie geïnformeerd.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets van de beroving en mishandeling hebben gezien

Het signalement van de daders is als volgt:

Dader 1:

* gezet postuur

* licht getint

* 16/17 jaar oud

* 1.80m lang

* Zwarte sweater met capuchon

* Blauwe spijkerbroek

* Lichtblauwe Puma sneakers met witte zool en wit logo, gekleurde veters

* Sprak met buitenlands accent.

Dader 2:

* normaal postuur

* licht getint

* 16/17 jaar oud

* 1.80m lang

* Zwart Adidas trainingjack met capuchon met wit Adidas logo op borst en 3 witte strepen op beide mouwen

* Blauwe spijkerbroek

* Lichte Nike (Air Max) sportschoenen met opvallende kleuren.

Mensen die informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met het overvallenteam via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via de lijn van Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (15)

Laatst gewijzigd 20-06-2011 16:58 | © Regio Gelderland-Zuid |