Gemeente Maassluis

373 Kinderen veiliger de weg op


Ook dit jaar legden weer veel kinderen uit groep 7 van de basisscholen het verkeersexamen af. In totaal zijn er 373 kinderen geslaagd. Op vrijdag 17 juni 2011 kregen de cum laude geslaagden hun diploma uitgereikt door wethouder Keijzer tijdens een speciale diploma-uitreiking in Koningshof. Elvira Lang, Lian van der Schee en Kwintie Glas van De Regenboog en Kim Smeele van De Dijk (niet aanwezig) hadden bij het theorie-examen alles goed beantwoord en bij het praktijkexamen alles goed gedaan.

Het verkeersexamen is een initiatief van de gemeente Maassluis voor de groepen 7 van de basisscholen. Doel is dat kinderen op een veilige manier aan het verkeer kunnen deelnemen.

Op 14 april jl. hebben de leerlingen het landelijke schriftelijke examen afgelegd. Hiervoor waren (bijna) alle kinderen geslaagd. Een paar weken later, op 23, 24, 26 of 27 mei legden de kinderen een praktijkexamen op de fiets af door de Vogelbuurt. Daarbij werd gelet op het toepassen van de verkeersregels. Zoals niet fietsen op de stoep, stoppen voor een stopbord, geven van voorrang, het uitsteken van hun arm als ze afslaan, etc. Langs het parcours stonden diverse ouders als jurylid opgesteld. Zij noteerden de eventueel gemaakte fouten. Het geleerde in de praktijk brengen was soms nog best lastig, maar alle kinderen zijn voor het praktijkdeel geslaagd. Fotobijschrift: Elvira Lang, Lian van der Schee en Kwintie Glas (van links naar rechts)