Travel Unie International Nederland N.V.

HOLLAND INTERNATIONAL EN REISAGENTEN STEUNEN SCHILDPADDEN TURKIJE

⢠Holland International en reisagenten doneren 8.500 euro via Groene Smiles4U

Rijswijk, 10 juni 2011 â Holland International heeft samen met Nederlandse reisagenten 8.500 euro gedoneerd aan DEKAMER Sea Turtle Research, Rescue and Rehabilitation Center in Dalyan, Turkije. Het geldbedrag is opgehaald met Groene Smiles4U, een variant van Smiles4U. âBouw een bassin voor de zeeschildpadâ is het eerste project dat door de Groene Smiles4U kan worden gerealiseerd. Bouw een bassin voor de zeeschildpad Belangrijke broedplaatsen voor schildpadden zijn de zee, stranden, meren en kanalen in de Turkse Dalaman regio. Helaas worden de dieren bedreigd door onder andere afval in de zee, netten en vishaken, stropers en niet goed georganiseerde excursies voor toeristen. Holland International wil deze situatie helpen verbeteren.

Met de donatie van 8.500 euro aan DEKAMER wordt een extra groot en diep bassin gebouwd. Hierin kunnen gewonde en jonge schilpadden groeien tot ze sterk genoeg zijn om weer losgelaten te worden in zee. Daarnaast evalueren en verbeteren Holland International en de andere reismerken van TUI Nederland de eigen schildpaddenexcursies en informeren hotels over het beschermen van schildpadden. Consumenten krijgen in een folder praktische tips.

DEKAMER
DEKAMER Sea Turtle Research, Rescue and Rehabilitation Center is een lokaal schildpaddencentrum in Dalyan dat in 2008 geopend is. DEKAMER heeft als doel zeeschildpadden te beschermen en op te vangen om de populatie te vergroten. Daarnaast richt het centrum zich op het creëren van bewustzijn onder toeristen en de lokale bevolking, zodat de dieren ook door hen beschermd worden.

Groene Smiles4U
Voor iedere vakantieganger die geboekt wordt op een groene accommodatie, ontvangt een reisbureau twee Groene Smiles4U ter waarde van één euro. Holland International wil op deze manier de groene accommodaties onder de aandacht brengen en een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van bestemmingen. De reisagenten kunnen hun gespaarde Groene Smiles4U toekennen aan verschillende goede doelen. Nu âBouw een bassin voor de zeeschildpadâ is afgesloten, wordt het project âZorg voor sterilisaties voor zwerfdierenâ gestart, in samenwerking met Stichting Dierenhulp. Dit project helpt dierenleed op Curaçao te verminderen door sterilisaties op zwerf- en huisdieren uit te voeren.

Ruim aanbod groene accommodaties
TUI Nederland streeft naar meer dan 375 groene accommodaties in het gehele vakantieaanbod in 2012. Groene accommodaties hebben een officieel milieukeurmerk of een award van Travelife Sustainability System. Een groene accommodatie neemt bijvoorbeeld vergaande maatregelen voor water, energie en afval, behandelt haar medewerkers eerlijk, gebruikt regionale producten en is actief betrokken bij de lokale bevolking.

Meer informatie over TUI Nederland en duurzaam toerisme is te vinden op tui.nl/duurzaamtoerisme.