Gemeente Heeze-Leende


Gemeentelijke dienstverlening in beweging

Bedrijfspresentatie van conferentiehotel Kapellerput in Heeze, een van de bezochte bedrijven

Op vrijdag 17 juni jl. vond er voor het gemeentepersoneel een themaochtend plaats die in het teken stond van `De klant centraal'. Zo werden bezoeken gebracht aan een aantal interessante bedrijven en instellingen om te ervaren hoe zij hun dienstverlening en daarmee klantgerichtheid aanpakken (foto).
Klantgerichtheid wordt steeds belangrijker in de relatie tussen de gemeente en haar doelgroepen. De gemeente Heeze-Leende zet daarvoor een zogenoemd Klantcontactcentrum (KCC) in de volle breedte op. De gemeente is dan voor haar `klanten' de logische ingang voor al hun vragen aan de overheid. Het KCC levert producten en diensten van een toenemend aantal aangesloten overheidsorganisaties van alle overheidslagen en ketenpartners. Het KCC voert de regie op de levering van de producten en diensten.

Kerndoelen
Voor de ontwikkeling van het KCC zijn voor 2015 drie kerndoelen geformuleerd, namelijk gemakkelijke dienstverlening (in 2015 zijn we via alle kanalen (balie, telefoon, post, internet) goed toegankelijk voor onze klanten en klantvriendelijkheid is vanzelfsprekend), transparante werkwijzen (hierbij gaat het om de inzichtelijkheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van onze dienstverlening) en keuzevrijheid van contactkanaal (wij bieden onze klanten altijd en op alle aspecten een kwalitatief voldoende niveau van dienstverlening, onafhankelijk van het kanaal dat de klant kiest om met ons in contact te treden).

In de loop van dit jaar wordt gewerkt aan de bouw van een Klantcontactcentrum. Dit betekent dat de publiekshal in het gemeentehuis van Heeze-Leende zodanig wordt veranderd dat bezoekers na de verbouwing bij één centrale balie terecht komen. Van daaruit worden vragen, reacties, aanvragen en dergelijke verder doorgeleid. Wij houden u met enige regelmaat op de hoogte van het verdere verloop. Ondertussen bouwen we, zowel letterlijk als figuurlijk, verder aan onze gemeentelijke dienstverlening. Dienstverlening die in beweging is.