KNHS

Drie top combinaties winnen finales Tinello Dressuur Cup 2011 20 juni 2011
Lynne Maas - Zamora

HOOFDDORP (KNHS) - Op vrijdagavond 17 juni werd tijdens CSI Haarlemmermeer de finale verreden van de Tinello Dressuur Cup 2011. Op het schitterende terrein in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp reden de gekwalificeerde combinaties in de klasse ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour een Kür op muziek. Tijdens vijf selectiewedstrijden konden deelnemers zich voor deze finale kwalificeren.

De Tinello Dressuur Cup finale ZZ-Licht werd overduidelijk gewonnen door Lynne Maas (Schiedam) met Zamora (v. Krack C) met 75%. De hoge verwachtingen die Lynne Maas heeft van Zamora zijn geheel terecht. Afgelopen jaar liep de jonge Krack C x Farrington mee bij de 6-jarige paarden tijdens WK jonge paarden in Verden en ook dit jaar wint ze keer op keer, met onlangs nog het ZZ-Licht KNHS kampioenschap tijdens het NK dressuur in de Steeg. Nu kan ze daar ook de Tinello Dressuur Cup 2011 ZZ-Licht bij schrijven.

Verder had Maas Uranium W onder het zadel tijdens de finale, ditmaal in de Lichte Tour. Ze eindigde als tweede met 73,75% en moest daarmee nipt Joyce Heuitink (Arnhem) met Wup (v. Welt Hit II) voor laten gaan. Heuitink kon zich geen betere afsluiting van de Lichte Tour wensen met de chique zwartbruine hengst en zal voortaan in de Zware Tour op de startlijsten verschijnen.

Ook in de klasse ZZ-Zwaar was het spannend tussen de numeer 1 en 2 van de uitslag. Lars op t Hoog (Haghorst) moest voor de derde keer op rij toezien dat Fieke Houwen (Wansum) met Miss Loxley (v. Lord Loxley) voor hem op de eerste plaats eindigde en daarmee de Tinello Dressuur Cup 2011 klasse ZZ-Zwaar op haar palmares kon noteren.