Haven Amsterdam

Cargill en gemeente investeren in geurreductie Amsterdamse haven

20 juni 2011

Gezamenlijk persbericht. Bij het bedrijf Cargill in de Amsterdamse haven is vandaag een nieuwe innovatieve installatie in gebruik genomen die zorgt voor geurreductie. Dit is de eerste stap in de uitvoering van het convenant Houthaven. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam gaf het startsein voor de ingebruikname van deze installatie. Dat deed hij samen met directeur Rhandy Macnack van Cargill, havenwethouder Freek Ossel en havendirecteur Dertje Meijer.

Logo's Haven Amsterdam en Cargill

Met de installatie voor geurreductie is de eerste grote investering gedaan in het kader van het eerder gesloten convenant met de bedrijven Cargill, Igma, Amfert-ICL en Eggerding in de Coenhaven in Amsterdam. De installatie bevordert de leefbaarheid van de woonomgeving in de Houthaven en op het NDSM-terrein door te zorgen voor extra reductie van milieuhinder in de nieuwe woonwijken.

Convenant

De maatregelen naar aanleiding van het convenant Houthaven bestaan uit inspanningen van de betrokken bedrijven om tot innovatieve, slimme oplossingen te komen, waarmee stof-, geluid- en geurhinder terug worden gebracht. Als onderdeel van de afspraken die de partijen in het convenant maakten, heeft Cargill besloten tot deze investering, waarvoor ook een deel uit het fonds van het convenant beschikbaar werd gesteld.

Cargill

Cargill investeert aanzienlijk in geur- en stofreductie in de sojaverwerkingsfabriek in Amsterdam. Dit is een concreet voorbeeld van Cargills bredere toewijding om de milieu-effecten van haar wereldwijde activiteiten te verminderen. Cargill wil de impact op het milieu niet alleen verminderen omdat het een direct, positief effect heeft op de leefomgeving zoals in Amsterdam maar ook omdat het verstandig is vanuit zakelijk oogpunt. Cargill is voorstander van praktische, wetenschappelijk bewezen en marktgerichte oplossingen om de impact op leefomgeving en milieu terug te dringen.

Cargill is sinds 1959 in de Amsterdamse haven gevestigd. Het bedrijf telt in de regio Amsterdam meer dan 1000 werknemers en circa 2300 in heel Nederland. Daarmee is Cargill een werkgever van formaat. In de fabriek in de Coenhaven in Amsterdam verwerkt Cargill ongeveer anderhalf miljoen ton sojabonen en 250.000 ton sojaolie per jaar voor de voedselindustrie en een miljoen ton sojameel en andere sojaproducten voor de diervoeder- en voedselsector.

Meer informatie?

Johan Nijlaan, contactpersoon pers Cargill, 070 - 312 1070, 06 - 4293 4449 of jnijlaan@webershandwick.com

Anja Vonk, persvoorlichter Haven Amsterdam: 020 - 523 48 75 perswoordvoering@portofamsterdam.nl