Politie Gelderland-Midden

Bedreigingen bij burenruzie: Doesburger aangehouden
Publicatiedatum: 20-6-2011 11:40:50

DOESBURG - De politie in Doesburg heeft in de nacht van zondag 19 op maandag 20 juni een 38-jarige inwoner van die stad aangehouden wegens bedreiging. De man zou 's nachts rond twee uur zijn 39-jarige buurvrouw hebben wakker geschreeuwd en haar en haar huisgenoten met de dood hebben bedreigd. Ook zou hij gedreigd hebben haar huis in brand te steken. De vrouw waarschuwde de politie, die de Doesburger thuis aantrof. De man verzette zich tegen zijn arrestatie maar kon worden overmeesterd. De twee buren zouden al langer in onmin met elkaar leven. (2011072032-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Vrouw aangehouden na brandje in opvangvoorziening
Publicatiedatum: 20-6-2011 11:33:40

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft vanochtend, maandag 20 juni, een 31-jarige vrouw aangehouden op verdenking van brandstichting in een opvangvoorziening aan de Remisestraat in het centrum van die stad. Bij het brandje raakte verder niemand gewond.

Omstreeks kwart over acht kwam een automatisch brandalarm binnen bij de brandweer. Terplekke bleek dat in een van de kamers van het gebouw beddengoed in brand stond, wat gepaard ging met hevige rookontwikkeling. In verband daarmee was het gebouw korte tijd ontruimd. Naar schatting tien tot twaalf personen waren door de aanwezige beveiligers al geëvacueerd. Het brandje was intussen ook al door beveiligers grotendeels geblust en kon door de brandweer verder worden afgehandeld.

Ruzie
Op basis van een eerste onderzoek bleek dat de brand kennelijk aangestoken was en dat de 31-jarige vrouw, die op de kamer had verbleven, na een ruzie vertrokken zou zijn. De vrouw werd even later in de buurt aangetroffen en is aangehouden. Ze is voor verder onderzoek ingesloten.
(2011072092-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Rivierenland

---

Politie rolt hennepplantage op: man aangehouden
Publicatiedatum: 20-6-2011 11:49:52

DUIVEN- De politie heeft zondagochtend 19 juni een hennepplantage ontmanteld in een woning in de wijk De Nieuweling. In de woning werd een 32-jarige bewoner aangehouden. De agenten hebben 160 planten en hennepattributen in beslag genomen. Ook rees het vermoeden dat de man al minimaal 1 keer eerder een oogst had binnen gehaald met een voordeel van mogelijk 13.000 euro. De politie heeft twee grote televisies in beslag genomen en zal nagaan of deze verkregen zijn met de winst van een eerdere oogst.

De politie kreeg rond kwart voor acht de melding van een automatisch inbraakalarm. Ter plaatse troffen de agenten een open schuurdeur aan. De agenten zagen in de schuur materialen liggen die gebruikt worden bij een hennepkwekerij. De bewoner kwam op dat moment naar buiten en verklaarde dat er niets aan de hand was. De agenten vroegen de man of ze een kijkje mochten nemen in de woning aangezien het vermoeden rees dat er een hennepkwekerij gevestigd zou zitten. In de woning troffen ze daadwerkelijk 160 planten aan.
(2011071862-lh)