Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 11.00 uur

Utrecht, 20-06-2011

Eieren gooien

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag 19 juni bij een festivalterrein aan de Rooseveltlaan twee verdachten aangehouden die niet weg wilden gaan toen agenten dat van hen hadden gevorderd.

Ondanks de nodige voorzorgsmaatregelen die waren getroffen, liep het festival aan de Rooseveltlaan die middag omstreeks 17.45 uur uit de hand. Jongeren bekogelden een artiest met eieren. Die vluchtte een woning in. Een grote groep jongeren omsingelden die woning. De politie wilde die jongeren wegsturen en de zanger veilig wegloodsen.

Verschillende jongeren weigerden echter te vertrekken en de agenten werden bekogeld. Een agent werd geraakt in zijn gezicht., maar was niet gewond. Eén van de jongeren duwde en agent. De politie moest gepast geweld gebruiken.

Het lukte de politie de rapper te ontzetten, maar intussen groeide de menigte die zich tegen de politie keerde aan tot zon 300 jongeren. De agenten werden met bakstenen en troittoirtegels bekogeld. De agenten moesten opnieuw gepast geweld gebruiken om de menigte te verdrijven. Agenten hielden een 18-jarige en een 19-jarige man uit Utrecht aan.

De politie kreeg assistentie van meerdere collegas en voerde een korte charge uit. Een politiehelikopter vloog over het gebied om goed beeld te krijgen van de bewegingen van het publiek. Toen de orde was hersteld namen de agenten de aangehouden verdachten voor verhoor mee naar het politiebureau.

Tijdens de ongeregeldheden sneuvelden ook een aantal ruiten van woningen en een geparkeerde auto. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht en de ontstane situatie.

Straatroof

DE MEERN Een 15-jarige jongen uit De Meern werd zondagavond 19 juni in het park door een man met een mes beroofd van zijn telefoon.

Het slachtoffer fietste die avond rond 22.15 uur vanaf het speelveld in de buurt van de Glazenier door het park richting Rijksstraatweg. Bij het bruggetje bij de dierenweide stond er opeens een man voor hem. De man dwong met slachtoffer onder bedreiging van een mes zijn mobiel af te geven. Het slachtoffer gaf aan de politie het volgende signalement van de dief op:


- man


- leeftijd circa 20 jaar


- normaal postuur


- droeg een zwarte jas (heupmodel) van een gladde stof


- droeg een spijkerbroek


- droeg een mus met gaten erin voor neus en ogen (bivakmuts)


- had een zwarte capuchon over zijn hoofd


- sprak zonder accent

De politie zocht tevergeefs in de omgeving naar de verdachte. Het slachtoffer doet aangifte bij de politie. Getuigen en mensen die menen te weten wie de verdachte is, kunnen de politie van Utrecht bellen. Het telefoonnummer is 0900-8844. Anonieme tips kunt u doorgeven aan Meld Misdaad Anoniem. Het telefoonnummer is 0800-7000.

Vernieling, mishandeling en dronkenschap

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 19 op maandag 20 juni bij een horecagelegenheid op de Biltstraat een man aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling en een andere man voor openbare dronkenschap.

Klanten van de horecagelegenheid maakten die nacht rond 00.30 uur onderling ruzie over de rekening. De ruzie liep zo hoog op dat een van hen een van zijn vrienden met een biljartkeu begon te slaan. Bij de ruzie braken twee biljartkeus.

De gewaarschuwde politie hield de verdachte aan op verdenking van vernieling. Het gaat om een 25-jarige Ier. Een andere Ier van 28 jaar was dronken en werd ook aangehouden. Over het geslagen slachtoffer en het eventueel opgelopen letsel is niets bekend.

De verdachten moesten voor verhoor en ter ontnuchtering mee naar het politiebureau. Ze krijgen een proces-verbaal.

Rijden onder invloed
UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 19 op maandag 20 juni op de rijksweg A2 een 58-jarige man uit s-Gravenhage aangehouden op verdenking van het besturen van een auto onder invloed van medicijnen of drugs.

Een getuige waarschuwde die nacht rond 00.05 uur de politie in verband met een automobilist die onder invloed vanaf tankstation Haarrijn over de A2 richting Utrecht reed. Agenten vatten post langs de A2 en zagen de verdachte rijden. Hij reed slingerend en met horten en stoten langs de agenten. De agenten lieten hem stoppen en hielden hem aan. Hij moest mee naar het politiebureau voor verhoor en een bloedproef. Ook had de verdachte nog een boete openstaan. Een kleine 170 euro armer en een proces-verbaal rijker mocht de man naar huis.