Politie Groningen

Maandag 20 juni 2011

Provincie Groningen , 20-06-2011

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagavond een 50-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. In de Opaalstraat werd de bestuurder door surveillerende agenten gecontroleerd. Toen deze de bestuurder aanspraken bleek al snel dat hij veel te diep in het glaasje had gekeken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 650 ugl (1,5promille) in zijn bloed had. Met een rijverbod mocht hij na verhoor het politiebureau weer verlaten. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Zoon gaat door het lint

STADSKANAAL - Een 23-jarige man uit Stadskanaal is zondagavond door de politie in de cel gezet nadat hij in zijn ouderlijk huis volledig door het lint ging. Onder invloed van verdovende middelen bedreigde hij zijn ouders met een mes en vernielde huisraad. Hierop ging de Kanaalster er in een auto vandoor. Op basis van kentekengegevens zagen agenten de amokmaker op de Amerikalaan rijden. Agenten troffen vervolgens een versufte man achter het stuur aan. De dienders roken een sterke wietlucht. Bij onderzoek in de auto troffen agenten softdrugs en gestolen spullen aan. De bestuurder moest mee naar het politiebureau. Hier is door de arts een bloedproef afgenomen om te kunnen vaststellen of de bestuurder drugs gebruikt heeft. De verdachte werd ingesloten. De drugs en de gestolen goederen werden in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Drugsdealer gaat ervandoor

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht een 24-jarige Stadjer aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat man met een bromfietser aan de hand lopen in de Verlengde Visserstraat in Groningen. Toen agenten de man wilde controleren, ging hij er rennend vandoor. Bij een achtervolging liet de Stadjer de bromfiets achter. Tijdens de achtervolging zagen agenten dat hij een plastic zakje weggooide. Bij een zoektocht konden agenten de 24-jarige verdachte in de Sledemennerstraat aanhouden. In het weggegooide plastic zakje troffen agenten ruim 7 gram harddrugs aan. De verdachte moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De bromfiets bleek niet gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
ZUIDWOLDE De politie heeft zondagavond in een woning in Zuidwolde een 30-jarige man uit Zuidwolde aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw (leeftijd onbekend) te hebben mishandeld in de woning. De Zuidwolder werd ingesloten voor verhoor.

Het protocol huiselijk geweld is opgestart.

Vrouw in woning overvallen

HOOGEZAND Zondagavond is een 23-jarige inwoonster van Hoogezand in haar woning aan de Boogschutter in Hoogezand overvallen. Rond 23:40 uur belde er een vrouw met een smoes aan. Toen de bewoonster de deur open deed, werd zij door twee mannen beetgepakt en bedreigd met een vuurwapen. De overvallers eisten geld. Nadat de bewoonster een kluis aan de overvallers had gegeven, ging het trio er vandoor. Hoe de overvallers zijn vertrokken is onduidelijk. De politie startte direct een uitgebreid zoektocht in de omgeving. Dit leidde niet tot de aanhouding van de overvallers. Forensische rechercheurs zijn hierna met een uitgebreid sporenonderzoek in en rondom de woning van het slachtoffer begonnen. Er raakte bij de gewapende overal niemand gewond.

Signalementen

De politie beschikt over de volgende signalementen:

Overvaller 1: Vrouw met roodrossig haar tot op de schouders en opvallend donkere ogen

Overvaller 2 & 3: mannen met donkere huidskleur, ongeveer 25-30 jaar oud, tussen 1.85 en 1.90 meter lang. Beide overvallers droegen donkere kleding en een bivakmuts.

Getuigen

De politie zoekt mensen die getuige zijn geweest van deze overval of op een andere manier weten wie de daders zijn. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Dronken man verzet zich tijdens aanhouding

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht in de Folkingestraat te Groningen een nog onbekende man aangehouden wegens openbare dronkenschap. Surveillerende agenten zagen de jongeman op straat lag. Toen de agenten de man aanspraken bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Toen dienders de dronkaard verzochten om naar huis te gaan mislukte iedere poging om op te staan. Toen hij ook nog op straat ging urineren werd hij aangehouden. Op het moment dat hij in de politieauto moest begon hij zich te verzetten en begon wild om zich heen te trappen. Hij schopte daarbij een agent in de buik. Met meerdere agenten en na gebruik van peperspray werd de woesteling met gepast geweld overmeesterd en overgebracht naar het politiebureau. De agent moest zich onder doktersbehandeling stellen. De agressieve man werd ingesloten. Als hij zijn roes heeft uitgeslapen zal hij worden gehoord. De politieman doet aangifte. De politie neemt geweld tegen haar agenten hoog op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 19 juni op snelheid.

Groningen, N7 (Weg der Werenigde Naties):aantal geregistreerde voertuigen: 3587, aantal overtredingen: 421, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Friessestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 2262, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Zonnelaan:aantal geregistreerde voertuigen: 341, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1534, aantal overtredingen: 362, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Nieuwe Pekela, N366:aantal geregistreerde voertuigen: 834, aantal overtredingen: 115, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.