Politie Zuid-Holland-Zuid

Open dag verkeer een succes

Hardinxveld-Giessendam, 20-06-2011 o De open dag van de politie met het thema verkeer is een succes geweest. De open dag vond plaats op zaterdag 18 juni 2011 rond het bureau aan de Houtschelf in Hardinxveld-Giessendam. Op hetzelfde moment was daar het verkeersevenement The DriveXperience, een praktijkdag voor jonge autorijders. Hier deden ongeveer dertig jongeren aan mee. Het bezoekersaantal van de open dag lag ondanks de slechte weersverwachtingen hoog. Een globale schatting is dat er tussen de 2.500 en 3.000 bezoekers zijn geweest. Wethouder T. Boerman en commissaris van politie P.M.A. Homminga verrichtten de opening.

Gefotografeerden gezocht
Bij de stand van de Regionale Verkeersondersteuning was het op 18 juni mogelijk dat er een foto gemaakt werd van kinderen op een politiemotor. Een deel van de kinderen die op de foto zijn gegaan hebben deze via de e-mail gehad. Helaas klopt een aantal opgegeven e-mailadressen niet. Mensen die dus nog niet hun foto hebben gehad kunnen een e-mail sturen naar de Regionale Verkeersondersteuning met hun gegevens hierin. Het e-mailadres is rvo@zuid-holland.politie.nl.

Open dag
Politiemensen van het Verkeershandhavingsteam en de Regionale Verkeersondersteuning gaven de bezoekers een ruime inkijk tijdens de open dag in het thema verkeer. Zo kregen bezoekers bijvoorbeeld uitleg bij de nieuwe radarwagen en de alcoholbus. Regionale bergingsbedrijven gaven een spectaculaire demonstratie door een vrachtwagen te bergen met luchtkussens. Uitleg over de zogenaamde dode hoek gaf Verkeersschool Nederveen. Verder kregen de bezoekers informatie van Rijkswaterstaat en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid. Medewerkers van de Verkeersinformatiedienst vertelden hoe nu precies deze verkeersinformatie tot stand komt en wat dynamisch verkeersmanagement is. Veel bezoekers ervoeren hoe het is om in een gekantelde auto te zitten en hoe hier veilig uit te komen. Bij de stand van Veilig Verkeer Nederland deden ongeveer 450 bezoekers mee aan een verkeerstest. Ook was het mogelijk op een speciaal apparaat een test te doen naar je reactiesnelheid.