ProRail

Persbericht

20-06-2011

Nieuwe ingang Sonsbeekzijde station Arnhem

Afgelopen nacht is het eerste deel van de tijdelijke passerelle die de Sonsbeekzijde met de perrons verbond uitgehesen. Reizigers lopen nu via een nieuwe entree naar de perrons. De komende periode vinden nog wel afbouwwerkzaamheden aan de entree plaats.
Tijdens de zomerwerkzaamheden wordt het resterende deel van de passerelle volledig vervangen door een nieuwe. De perrons blijven bereikbaar vanaf de Sonsbeekzijde, tussen eind juli en eind augustus betekent dit wel dat reizigers via perron 4 en de perrontunnel naar hun trein moeten lopen.

Afgelopen weekend is ook de nieuwe brug Diependalstraat op zijn plaats gehesen. In twee delen (ieder 17 tons zwaar) kwam de brug op locatie aan. Met behulp van een 400 tons kraan zijn de twee delen in de nacht van vrijdag op zaterdag op zân plaats gehesen.

Arnhem is een van de belangrijkste knooppunten in het Nederlandse spoorwegennet. Het aantal reizigers en het aantal treinen blijft de komende jaren flink groeien. Het station Arnhem en de sporen rond Arnhem zijn nu niet op deze groei berekend. Treinen kunnen maar beperkt tegelijk binnenkomen en vertrekken en moeten vaak op elkaar wachten. Daardoor ontstaan soms vertragingen, die direct gevolgen hebben voor de punctualiteit in de rest van het land.

De projecten Sporen in Arnhem en OV-Terminal Arnhem zorgen ervoor dat het stationsgebied klaar is voor de toekomst. Door de capaciteitsuitbreiding nemen betrouwbaarheid en beschikbaarheid op dit belangrijke knooppunt toe, waardoor er meer treinen tegelijk kunnen komen en gaan. De OV-Terminal is ruim, overzichtelijk en modern. Hier komen alle vervoersvormen samen onder één dak. Gezamenlijk maken deze projecten Arnhem beter bereikbaar en geven ze een positieve impuls aan het treinverkeer in en rondom Arnhem.

Meer informatie over het project en de werkzaamheden kunt u vinden op www.prorail.nl/sporeninarnhem (voor SIA) en www.arnhemcentraal.nu (voor OVT).

Sonsbeekzijde Arnhem

Foto: Stefan Verkerk

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.nieuweingangsonsbeekzijdestatio narnhem&category=Regionaal]