Politie Hollands Midden

Alphen aan den Rijn - Poging babbeltruc bij winkelcentrum

Alphen aan den Rijn, 20-06-2011 o Doordat een 80-jarige Alphense assertief reageerde naar een ongeveer 20-jarige vrouw wist zij waarschijnlijk te voorkomen dat zij werd opgelicht.

Zaterdag 18 juni werden agenten tijdens hun surveillanceronde in de Herenhof aangesproken door de Alphense. Zij vertelde dat ze woensdag 15 juni om 13.40 uur bij haar auto werd aangesproken door drie meisjes, ter hoogte van de laad en los plaats van de C1000. De meisjes van ongeveer 20, 14 en 8 jaar hadden een getint uiterlijk en droegen allen witte kleding. Het oudste meisje wees haar erop dat ze geld had laten vallen naast haar auto. Omdat de Alphense wist dat zij niks verloren had en eerder al betrokken was bij een babbeltruc ging zij er niet op in en was ze op haar hoede.

Doe aangifte Veel mensen denken dat het hen niet zal overkomen. Toch loopt iedereen de kans - jong en oud - om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Bent u slachtoffer geworden van een babbeltruc, doe dan altijd aangifte bij de politie. Heeft men uw pinpas weggenomen? Blokkeer de pas direct. Het is van belang dat u zo snel mogelijk aangifte doet. U helpt daar ook anderen mee. Probeer op te schrijven hoe de mensen eruit zagen en bel onmiddellijk de politie via telefoonnummer 1-1-2. Bij twijfel kunt u altijd bellen met het bureau in uw woonplaats.