Honderden witte paraplu's voor de bescherming van vluchtelingen

Persbericht van VluchtelingenWerk Nederland

Honderden mensen lopen op maandag 20 juni met witte paraplu's van het Centraal Station naar het asielzoekerscentrum in Utrecht. Met deze landelijke actie op Wereldvluchtelingendag vraagt VluchtelingenWerk Nederland aandacht voor alle mensen die moesten vluchten om hun leven te redden. De witte paraplu's van de Umbrella March staan symbool voor hun bescherming.

De burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, loopt mee met de Umbrella March. Op het eindpunt van de mars zal hij de honderden deelnemers uit het hele land toespreken. Andere sprekers zijn de directeur van VluchtelingenWerk Nederland, Dorine Manson, en Paul Mbikayi, een vluchteling uit Congo. Dieuwertje Blok presenteert het evenement.

Umbrella Marches in heel Europa!
In zeker acht Europese steden wordt op of rond Wereldvluchtelingendag een Umbrella March gehouden. Op 20 juni start de eerste mars in Brussel en vervolgens wordt het stokje overgenomen door Praag, Wenen, Lissabon en tot slot Utrecht. VluchtelingenWerk doet voor het eerst mee aan de Umbrella March om een positief geluid te laten horen in het jaar dat het Vluchtelingenverdrag 60 jaar bestaat.

Meer informatie
Op maandag 20 juni 2011 verzamelen alle deelnemers om 13.30 uur in park Nieuweroord, dichtbij het Centraal Station Utrecht. Om 14.00 uur begint de mars van ongeveer drie kilometer naar het asielzoekerscentrum in Utrecht aan de Joseph Haydnlaan 2. Meer informatie is te vinden op www.vluchtelingenwerk.nl.

Vrij te gebruiken foto's
Op 20 juni worden vanaf 16.00 uur rechtenvrije foto's van de mars ge-upload op onze Flickr-pagina
http://www.flickr.com/photos/64022218@N05/. Op dit moment staan hier diverse foto's van eerdere Umbrella Marches in Europa. Ook deze foto's zijn vrij te gebruiken.

*

Links:
http://www.vluchtelingenwerk.nl



Razende Robot Reporter