Gemeente Eemnes

Versa Mantelzorgondersteuning nodigt alle mantelzorgers in Eemnes en de Gooi en Vechtstreek uit voor de themabijeenkomst "Sociale Netwerken" op 20 juni van 19.30 - 21.30 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in het Gemeentehuis Eemnes, Zuidsingel 1, 3755 AZ in Eemnes. Een bezoek aan de bijeenkomst is kosteloos. Graag opgeven op werkdagen van 9.00 -13.00 uur, telefoon: 035 697 00 50.

Mantelzorgers zijn mensen die intensief zorgen voor een zieke, oudere, gehandicapte of chronische zieke in hun naaste omgeving. Tijdens deze bijeenkomst gaan mantelzorgers zelf actief aan de slag om beter zicht op het eigen sociale netwerk te krijgen. Wensen worden op papier gezet en er worden oplossingen bedacht om het netwerk uit te breiden of op een andere, effectievere manier in te zetten.

Sociale contacten zijn voor iedereen van belang, het verbetert de kwaliteit van het leven. Het leidt tot vriendschappen, goede gesprekken en plezierige activiteiten, je kunt helpen en geholpen worden. Voor mantelzorgers geldt daarbij nog dat overbelasting voorkomen kan worden als men beschikt over een stevig sociaal netwerk van familie, vrienden, bekenden, professionele werkers en/of vrijwilligers.

Juist voor mantelzorgers is het opbouwen en onderhouden van sociale contacten niet altijd gemakkelijk. Vaak is er geen tijd voor verjaardagsvisite, de wekelijkse sport of hobby omdat de mantelzorger 's avonds te moe is om nog de deur uit te gaan of dit niet kan inplannen. Soms ontstaat door vermindering van contact afstand tussen familie,vrienden, etc.

Voor meer informatie over deze themabijeenkomst of mantelzorgondersteuning in het algemeen kunt u contact opnemen met Versa Mantelzorgondersteuning, Neuweg 31, 1211 LV Hilversum, telefoon: 035 - 697 00 50 (op werkdagen van 9.00 - 13.00 uur).