Watersportverbond - KNWV

34ste editie Ronde om Texel van start

donderdag 17 maart 2011

De Ronde om Texel begint op maandag 20 juni 2011 met het WK Slalom windsurfen en de Nacra Championships. De absolute wereldtop uit het catamaranzeilen en slalom windsurfen komen hiervoor naar het
Waddeneiland Texel. De inschrijving is sinds 1 maart open. Het startschot zal tussen 12.30 en 13.30 uur klinken. Â

Officeel WK Nacra Infusion
Afgelopen winter kreeg de F18 Nacra Infusion de ISAF-erkenning. Dat betekent dat de klasse dit jaar voor het eerst een officieel
wereldkampioenschap, erkend door de internationale zeilfederatie, mag organiseren. De wedstrijden duren tot en met woensdagmorgen, aangezien die middag het Open Nederlands Kampioenschap Catamaranzeilen aanvangt. Dat duurt tot en met vrijdag 24 juni.

Op die dagen vinden tevens de Shorttrack Races plaats. Voor de recreanten staan op donderdag de Horstocht en op vrijdag de Tocht naar de Noord gepland. De windsurfers gaan door tot en met zaterdag 25 juni, de dag waarop ook honderden catamarans aan 's werelds grootste catrace rondom Texel beginnen.

Revanche
De zeilers zullen ongetwijfeld op revanche uit zijn, nadat ze in 2010 noodgedwongen op het strand moesten blijven. Toen stond er een harde aanlandige wind en braken de golven tot aan de horizon. Met de ontstane zeilcondities was het onverantwoord om de enorme vloot de ruige zee op te sturen. Daarmee ging de Ronde om Texel voor de derde keer in de 33-jarige geschiedenis niet door.

Kloppende hart
Naast de uitdagende zeilomstandigheden staat deze week tevens bekend om de gezellige sfeer op het strand. Vanaf maandag is de Pitstraat weer het kloppende hart, waar teams en dealers zich presenteren. Op woensdag begint het programma met live optredens in de feesttent. De Ronde om Texel is te volgen via de website www.roundtexel.com, Facebook en Twitter.