Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 14.10 uur

Utrecht, 19-06-2011

Oproep getuigen: Overval op geldwagen

VEENENDAAL Op vrijdag 17 juni kreeg de politie rond 13.30 uur de melding dat het personeel van een geldwagen op de Wolweg onder dreiging van geweld was overvallen. Met meerdere eenheden ging de politie direct naar deze locatie.

Hier bleken twee daders een onbekend geldbedrag te hebben buitgemaakt toen personeel van de geldwagen bezig was geld over te brengen bij een bank. Het duo vluchtte vervolgens op een witte motor. Deze werd korte tijd later aangetroffen bij het Schrijverspark, ter hoogte van de Potgietersflat en het voetpad. De daders renden vervolgens via dit voetpad weg richting de Valleistraat waar een vluchtauto met bestuurder gereed stond. De daders stapten in en de bestuurder is weggereden naar een onbekende bestemming.

Van de overval en het vluchten van de daders waren diverse mensen getuigen. De politie heeft de diverse verklaringen opgenomen en uitgebreid buurtonderzoek gehouden. De motor bleek gestolen en medewerkers van de forensische opsporing hebben ter plekke een sporenonderzoek gedaan. Ook blijkt dat de witte motor op donderdagavond 16 juni op dezelfde locatie bij het Schrijverspark was geparkeerd.

Signalementen daders op de witte motor:

Beide mannen zijn tussen de 20-25 jaar oud, licht getinte huidskleur, slank postuur, ongeveer 1.85 m lang. De man die achterop zat, droeg geen helm en had een wit shirt met grijze strepen aan.

Vluchtauto:

Een personenauto van het merk Audi. Station-model, donkerblauw van kleur.

De politie doet nader onderzoek en vraagt getuigen, die zich nog niet gemeld hebben, informatie hebben over de overval of het vooraf parkeren van de witte motor bij het Schrijverspark, om contact op te nemen met de recherche in Veenendaal via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

Inbraak in woning

VEENENDAAL Bij een woning aan de Trommelaar werd op vrijdag 17 juni rond 14.00 uur ingebroken. Bij de inbraak werden diverse goederen uit de woning gestolen.

Hierbij werden twee verdachten gezien.

Signalementen

Verdachte 1:

Man, ongeveer 20 jaar, 1.75 m lang, zwart/krullend haar en een volle baard. Hij droeg een zwarte jas met grijze pring, spijkerbroek en had een plastic tasje bij zich met een rood/blauwe kleur.

Verdachte 2:

Man, ongeveer 20 jaar, 1.75 m lang, zwart/krullend haar. Hij droeg een zwarte jas met opstaande bontkraag en een spijkerbroek.

Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie in Veenendaal via 0900-8844.

Mishandeling

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft op zondag 19 juni rond 01.45 uur een 21-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden. Hij zou op de Veldpoortstraat een 16-jarige vrouw en een 21-jarige man uit dezelfde woonplaats hebben lastig gevallen en geslagen.

De vrouw deed aangifte en de verdachte werd meegenomen voor nader verhoor.