Politie Gelderland-Zuid

110619 Aanhoudingen na beledigingen

Beusichem, Nijmegen, 19-06-2011 o Zaterdagavond en nacht hield de politie in drie afzonderlijke zaken personen aan voor belediging van politieagenten.

Rond 19.30 uur werden agenten naar de Beneden Molenweg in Beusichem gestuurd na een melding van een aanrijding. Daar bleek dat de bestuurder van de auto plots had moeten uitwijken, waardoor hij de macht over het stuur was verloren en tegen een lantaarnpaal was gebotst. De auto moest worden afgesleept. Een 47-jarige bijrijder uit de gemeente Buren gedroeg zich daarbij erg vervelend naar de agenten en beledigde hen meerdere malen. De aanrijding had diverse omstanders getrokken. Toen de 47-jarige de agenten na herhaaldelijke verzoeken om weg te gaan opnieuw beledigde, werd hij aangehouden. Diverse omstanders probeerde zich met de aanhouding te bemoeien. De man is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

Nijmegen
Surveillerende agenten in Nijmegen zagen hoe een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op een parkeerplaats bij het Joris Ivensplein meerdere keren een blikje uit de auto gooide. Ook draaide de man harde muziek. De agenten spraken de man aan om hem een bekeuring te geven. De 25-jarige weigerde zijn naam op te geven. Hierbij schold hij de agenten meerdere malen uit. Hij werd aangehouden en overgebracht naar politiebureau.

Rond 04.15 uur vond er opstootje plaats op de Molenstraat. Politieagenten konden de partijen scheiden, waarna de rust wederkeerde. Eén van de jongeren, van 20 jaar uit Zutphen, deed erg opgefokt en vond het nodig om de agenten te beledigen. Ook hij werd aangehouden voor belediging en kreeg een proces-verbaal.
(10)

Laatst gewijzigd 19-06-2011 13:26 | © Regio Gelderland-Zuid |