Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alle vaders gratis!
VADERDAG in Museum Volkenkunde
Zondag 19 juni 2009

Op Vaderdag staat het terrein van Museum Volkenkunde in het teken van Brazilië. Met een Capoeira-optreden, de bekende combinatie van Braziliaanse vechtkunst, dans, live muziek en acrobatiek en heerlijke hapjes en drankjes, verandert de museumtuin in een Zuid-Amerikaans feest. En na de moeders zijn natuurlijk nu ook de vaders aan de beurt: vaders die vergezeld van hun kinderen naar het museum komen, hebben die dag gratis toegang! Kortom, Vaderdag vier je in Volkenkunde!

Empadinha's van bladerdeeg en van gehakt gemaakte kibe behoren tot de typische Braziliaanse hapjes, die vanaf 13.00 uur geserveerd worden. Een hier onbekende maar in Brazilië heel populaire drank is de guaraná softdrink. En met de pittige caipirinha met limoen, suiker, ijs en een scheut cachaça, gestookt van suikerriet, is het feest compleet.

Om 15.00 uur betreden de leden van de Batuque Capoeira Groep de roda, de cirkel in de museumtuin waarin het Capoeiraspel wordt gespeeld. Vanuit de karakteristieke danspas van Capoeira, de Ginga, reageren twee spelers in de cirkel op elkaars bewegingen: aanvallen worden ontweken en gecountered. De acrobatische trucs en het opzwepende ritmes en gezang maken het een belevenis om naar te kijken. Capoeira is sterk verbonden met Afro-Braziliaanse dansen en is voor vele Brazilianen nog steeds een vrijheidssymbool van verzet tegen onderdrukking. Vaderdag in Museum Volkenkunde | 19 juni 2010

Steenstraat 1| postbus 212 | 2300 AE | Leiden | t 071 5168 800 | www.volkenkunde.nl | info@volkenkunde.nl Openingstijden museum: dinsdag tm zondag van 10.00-17.00 uur

Entree: Voor actuele prijzen raadpleeg de website. Elke woensdag is de entree tot het museum GRATIS (incl. tijdelijke tentoonstelling) Zondag 19 juni is de entree voor vaders, indien vergezeld van hun kind(eren), gratis.




Ingezonden persbericht