Gemeente Valkenswaard


Open Dag CMD en bibliotheek De Kempen op 19 juni

Op zondag 19 juni openen het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) en bibliotheek De Kempen in Valkenswaard hun deuren voor het publiek.

Bezoekers kunnen die dag een goed beeld krijgen van het aanbod van de muziekschool en de bibliotheek. Van 11.30 tot 13.30 uur kan men genieten van een gevarieerd programma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Er zijn workshops, meedoelessen, muziekoptredens, danspresentaties en men kan instrumenten uitproberen. Aan de hand van een prijsvraag worden bezoekers rondgeleid door de bibliotheek en langs alle instrumenten.

Centrum voor Muziek en Dans
Het CMD heeft een goed gevuld programma voor haar bezoekers. In het theatercafé staat een podium waar live popmuziek wordt gespeeld en op de 2e etage staat een podium met klassiekere muziek. Daar kunt u ook genieten van enkele danspresentaties. Op de 2e etage en in de kelder kan men zelf alle muziekinstrumenten gaan bekijken, beluisteren én uitproberen. Het CMD heeft deze dag ook een aantal meedoelessen: Algemene Muzikale Vorming (8-12 jaar) op de 2e etage en Muziek op Schoot (6 maanden tot 4 jaar) in de bibliotheek. In de kelder is er om 13.00 uur een workshop Djembé. Voor zowel de meedoelessen en als de workshops kan men zich vooraf inschrijven.

Omdat het vaderdag is, worden de vaders ook niet vergeten: zij kunnen gratis met hun kind(eren) op de foto achter een instrument als aandenken.

Bibliotheek De Kempen
Ook in de bibliotheek is van alles te doen. Zo is er een workshop 'leren interactief voorlezen'. Deze workshop is vanwege vaderdag gratis voor alle vaders die het leuk vinden om hun kinderen voor te lezen. Moeders en kinderen kunnen zich inschrijven en papa de workshop cadeau doen. Bij veel belangstelling wordt de workshop nog eens herhaald. Daarnaast is er de workshop Muziek op Schoot en een aantrekkelijke kortingsactie.

Kortom: een gevarieerd en inspirerend programma om een klein gedeelte van vaderdag gezellig met hele gezin mee in te vullen!

viool


* De Hofnar 15, 5554 DA Valkenswaard, T 040-2083444