Gemeente Baarn

18 juni 2011: Focus op de Polders van Arkemheen-Eemland!

Kom ook op 18 juni naar Arkemheen-Eemland en geniet van een van de twintig mooiste landschappen van Nederland en spot de vreemde vogels Hans Dorrestijn en Nico de Haan!
Op 18 juni 2011 is het alweer de zesde keer dat de Dag van het Nationaal Landschap wordt georganiseerd. Elk jaar is het weer een speciale dag om van te genieten en naar uit te kijken! Ook deze zesde editie biedt een leuk afwisselend programma met van alles te doen voor jong en oud. Want weet iedereen wel wat er allemaal achter dit weidse en bijzondere landschap verscholen zit?

Met het thema op 18 juni âFocus op de Poldersâ laten de bewoners en ondernemers in dit gebied graag zien wat een variëteit dit landschap te bieden heeft. Zo krijgt u een bijzonder beeld van het Nationaal Landschap tijdens de expositie van Jemima de Brouwere in het landschapshuis de Eemlandhoeve in Bunschoten. Daarnaast kunt u zich laten verwennen met een High Tea bij de theetuin Eemnes en hier tegelijk ook de opening van de eerste vogelkijkhut door Natuurmonumenten bijwonen. Houdt u meer van een sportieve activiteit? Op de Dag van het Nationaal Landschap kunt u een ochtendwandeling maken langs oude en nieuwe boeren (opgeven verplicht) en heeft de VVV een speciale fietsroute ontwikkeld.

Vreemde vogels
Er lopen die dag ook âvreemde vogelsâ rond, zoals Hans Dorrestijn, cabaretier en vogelkenner, en ornitholoog Nico de Haan. Samen trekken zij op 18 juni door Arkemheen-Eemland rond en zijn te spotten door de bezoekers in dit gebied! De eerste 150 bezoekers die deze dag âvriendâ worden en hiermee hun steun bieden en betrokkenheid tonen met Arkemheen-Eemland mogen gratis naar de try-out van Hans Dorrestijn en Nico de Haan. Een unieke kans om dit duo samen te zien optreden!

Kijk op www.arkemheen-eemland.nl voor het programma van de dag. En noteer 18 juni 2011 als de dag voor de Focus op de Polders van Arkemheen-Eemland! We hopen u hier te spotten!
Â