Copresentator van Jan Douwe Kroeske voor één nacht

Persbericht van BKB

Word copresentator van Jan Douwe Kroeske voor één nacht! RTV Rijnmond presenteert live nachtradio tijdens de Nacht van de Vluchteling

Tijdens een speciale 2-metersessie op 31 mei riep Jan Douwe Kroeske alle radioliefhebbers op om voor één nacht zijn copresentator te zijn. Iedereen met een passie voor radio kan zich nu opgeven om samen met Jan Douwe Kroeske live verslag te doen van de Nacht van de Vluchteling. Laat met een filmpje, audio-opname of op een andere creatieve manier zien dat jij hét nieuwe radiotalent bent. Inzendingen moeten voor 12 juni binnen zijn op live@rijnmond.nl.

De Nacht van de Vluchteling vindt plaats in de nacht van 18 op 19 juni. Honderden deelnemers lopen 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag. De opbrengst van de Nacht van de Vluchteling gaat naar de rugzakdokters voor directe medische hulp aan Birmese vluchtelingen.

Rugzakdokters Birma
In Birma houden 1 miljoen vluchtelingen zich schuil in het oerwoud, verstoken van medische hulp. Mobiele medische teams trekken met rugzakken vol medicijnen vanuit Thailand Birma in om in het oerwoud Birmese vluchtelingen te helpen met basis medische hulp. Met gevaar voor eigen leven in een gebied vol met mijnen zoeken de rugzakdokters deze vluchtelingen op.

Het aantal rugzakdokterteams is totaal ontoereikend om alle vluchtelingen te helpen. Daarom staat de Nacht van de Vluchteling 2011 in het teken van deze rugzakdokters. Elk team geeft per jaar medische zorg aan maar liefst 2.000 vluchtelingen.

Nacht van de Vluchteling
De Nacht van de Vluchteling start op zaterdag 18 juni 2011 op de Erasmusbrug in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb geeft om 24:00 uur het startschot. Vanaf de Erasmusbrug voert de wandeltocht via het Westland naar Den Haag. Daar worden de wandelaars onthaald door burgemeester Van Aartsen met een medaille en een ontbijt. Onderweg zijn er optredens van Afrodite, Liptease, Tutti Saxi, Haagse Nieuwe en FFanderZ. Naast ambassadeurs Waldemar Torenstra en Jan Douwe Kroeske sluiten ook John de Wolf, Lauren Verster, Hadassah de Boer en Bahram Sadeghi zich aan bij de Nacht van de Vluchteling.

Via www.nachtvandevluchteling.nl kunnen deelnemers zich aanmelden voor de loop, of een deelnemer sponsoren. Deelname kan individueel of met een team.

Links:
http://www.nachtvandevluchteling.nl



Razende Robot Reporter