Ingezonden persbericht


Persbericht Leiden Marketing

Leiden, 15 juni 2011

Cultuurmaand Leiden in volle gang

Cultuurmaand Leiden is in volle gang en dat is te merken. De evenementen worden goed bezocht en de sfeer in de stad Leiden is geweldig. Op naar week drie.

Cultuurmaand Leiden heeft een geweldige tweede week achter de rug. Een primeur was de zomereditie van Stukafest. Maar liefst 300 bezoekers genoten van concerten in de tuinen van de Leidse studentenhuizen. Het VARA Leids Cabaret Festival was nagenoeg uitverkocht. De voorstelling The big hole to which we shall return in de tuin van Museum De Lakenhal was een enorm succes en heeft in juni 235 mensen weten te verrassen. Tijdens het Pinksterweekend zijn er ruim 4000 bezoekers naar Muziek in de Leidse hofjes gekomen, een ongekend succes. En ook het Indianenweekend in Museum Volkenkunde is goed bezocht met 2000 bezoekers. Tot slot was op dinsdagavond de Poëziemanifestatie. Het mooie weer zorgde voor perfecte omstandigheden en bracht ongeveer 2000 mensen op de been.

In de derde week van Cultuurmaand Leiden bereiken we het drukste weekend. Op 15 juni gaat de theatervoorstelling #Moes van de Veenfabriek in première. Twee weken lang is deze bijzondere voorstelling te zien in Volkstuinencomplex Ons Buiten. Tijdens de Leids Film Festival Summer Special worden drie avonden achter elkaar de beste Spaanse films vertoond. Door de slechte weersverwachting is het festival naar binnen in de Pieterskerk verplaatst. Ook is Ring the Bells for Werfpop; het Werfpop Carillon Concert met speciale bewerkingen van nummers uit de rijke Werfpophistorie op het carillon van het Leidse stadhuis.

Museum Boerhaave is tachtig jaar geworden en viert het hele weekend feest. Het museum is het hele weekend gratis te bezoeken en er zijn vele activiteiten. Speciaal voor de verjaardag heeft Jeroen Hermkens een litho van het museum gemaakt en geeft hij een aantal masterclasses schilderen. Ook geeft het Leids Kamerkoor Lingua Musica een bijzonder concert op het water.

De oudste schouwburg in Nederland, de Leidse Schouwburg, is aangewezen als topmonument. Het hele weekend krijgt het publiek een kijkje achter de schermen tijdens de Nationale Monumenten Estafette. De interdisciplinaire muziektheatervoorstelling Medea, gespeeld door T.I.M.E. in samenwerking met de Veenfabriek, speelt dit weekend in de Stadsgehoorzaal Leiden.

Op zondag organiseert Het Gilde een speciale hofjeswandeling voor Cultuurmaand Leiden. Ook is dan de Singelpromenade: een wandeling langs de prachtige groene rand van de singels. En op de langste dag van het jaar vind de traditionele Midzomernacht plaats in Hortus botanicus Leiden en wordt de stad omgetoverd tot het grootste OpenluchtHotel ter wereld.

Let op, voor sommige evenementen moet vooraf gereserveerd worden. Op www.leiden.nl staat alle informatie en ook het volledige programma.

Noot voor de redactie.