Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Juni 2011

Nieuwe eigenaar voor Plastic Rooflight-groep en Jet-Gruppe

CRH verkoopt daglicht-en RWA-tak aan investeringsmaatschappij 'H2 Equity Partners'

De Nederlandse 'Plastic Rooflight-groep' en de Duitse 'Jet-Gruppe' worden door de investeringsmaatschappij 'H2 Equity Partners' overgenomen. Deze leveranciers van systeemoplossingen voor daglicht en rook- en warmteafvoer (RWA) behoorden tot nu toe tot de internationale bouwmaterialengroep CRH plc met zetel in Dublin (Ierland). Zij heeft nu een akkoord bereikt met H2 over de overname van de beide vooraanstaande daglicht- en RWA leveranciers. Plastic Rooflight en Jet blijven zelfstandig opereren, maar vallen onder een gemeenschappelijk management. Het hoofdkantoor van de nieuwe ondernemingsgroep wordt gevestigd in Hllhorst (Duitsland).

Samenwerking in de daglichtsector: De beide ondernemingsgroepen Plastic Rooflight (Nederland/Groot Brittannië) en Jet (Duitsland/Polen) worden samengevoegd en overgenomen door investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. De private investeringsgroep heeft zich op investeringen in middelgrote ondernemingen gespecialiseerd. H2 is in 1991 opgericht en actief in de Benelux, Duitsland en Groot Brittannië. De investeringsmaatschappij is met de internationale bouwmaterialengroep CRH plc met zetel in Dublin (Ierland), tot overeenkomst gekomende Plastic Rooflight(PR) en Jet-groep over te nemen. Beide ondernemingen behoorden voorheen tot de daglicht- en RWA tak 'CRH Rooflight & Ventilation'.

Gemeenschappelijk management

Beide groepen hebben zich gespecialiseerd in ontwikkeling, productie en verkoop van lichtkoepels en lichtstraten met geϊntegreerde ventilatie en rook- en warmte afvoer raam elementen. Ze blijven na de overname zelfstandigopereren, echter onder een gezamenlijk management. De huidige directeur van Jet, Geert Kessels, zal deze managementrol op zich nemen. Daarmee vervangt hij ook Rob Verwer, voormalig directeur van de PR-groep, die de onderneming na deze overname naar eigen wens heeft verlaten. 'We zijn de heer Verwer zeer dankbaar voor zijn inzet bij Plastic Rooflight enom de collegiale samenwerking tijdens het overnameproces', aldus Kessels.

De operationele structuur van Plastic Rooflighten Jet blijven voorlopig ongewijzigd. De huidige productnamen en diens contactpersonen worden gehandhaafd en de bedrijfslocaties blijven bestaan. Plastic Rooflight vertegenwoordigt met BIK en Vaculux de Nederlandse markt en met Cox de Britse markt.De Jet Gruppe is met haar ondernemingen Jet Brakel Aero (Voerde), Jet Rawa (Berlijn), Jet Lichtkuppelzentrum (Nürnberg), Jet Steinbrecher (Kirchzarten) en Jet Tageslicht & RWA (Hüllhorst) in vijf plaatsen in Duitsland en met een vestiging in Polen vertegenwoordigd.

'We zijn overtuigd dat de bedrijfsactiviteiten van Plastic-Rooflight en Jet elkaar versterken', licht Kessels toe. 'Als eerste stap zullen wij een strategisch plan ontwikkelen voor de toekomst van de nieuwe groepen. Ons doel is gemeenschappelijk ontwikkeling en groei - en wij worden daarbij uitstekend ondersteund door onze nieuwe investeerder H2'.

Achtergrond

De Jet-groep en Plastic Rooflight-groep - met hoofdzetel in Hüllhorst (Duitsland) - bieden een grote variatie van daglichtproducten, ventilatieproducten en rook- en warmteafvoerproducten aan. De producten worden voornamelijk toegepast in de industriële-, bedrijven- en woningbouw. In de twee vestigingen in Nederland, de vijf in Duitsland en de vestiging in Polen en Groot-Brittannië werken totaal 550 medewerkers. De PR-groep en Jet-groep horen tot het investeringsfonds 'H2 Equity Partners'. In 2010 realiseerden beide groepen een gezamenlijk omzet van 100 miljoen Euro.



Ingezonden persbericht