CDA


Nieuws
Procedure verkiezing nieuwe voorzitter
woensdag 15 juni 2011

Het bestuur heeft op 6 juni de procedure voor het kiezen van een nieuwe voorzitter vastgesteld. Uitgangspunt is om tijdens de vergadering dat Herman Kaiser zal aftreden ook een nieuwe voorzitter te kiezen. Gestreefd wordt naar een dubbele voordracht. Het tijdpad tot aan de verkiezingen ziet er als volgt uit:

Sluiting sollicitatietermijn: 15 augustus
Bewilliging in voordrachten: uiterlijk 25 augustus Gesprekken met vertrouwenscommissie: september
Vertrouwenscommissie brengt advies uit aan bestuur CDA Gelderland: 3 oktober
Bekendmaking voordracht: uiterlijk 14 oktober
Verkiezing nieuwe voorzitter: 12 november

Het bestuur heeft tevens een taakomschrijving en profielschets vastgesteld. Alle Gelderse leden kunnen vanaf vandaag aan de hand van de profielschets solliciteren op de functie van provinciaal voorzitter door een sollicitatiebrief en cv te sturen naar de secretaris van de vertrouwenscommissie via peterdeboer@cdagelderland.nl of schriftelijk naar CDA Gelderland t.a.v. Peter de Boer, Markt 14, 6811 CG, Arnhem. Ook kunnen gemeentelijke afdelingen kandidaten voordragen. Zij krijgen hierover nog apart bericht over de te volgen procedure.

Een nog in te stellen vertrouwenscommissie zal de sollicitaties en voordrachten beoordelen en gesprekken voeren met de kandidaten aan de hand van de profielschets. Naar aanleiding hiervan zal zij komen met een (bij voorkeur een dubbele) voordracht aan het bestuur van CDA Gelderland.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact op nemen met Peter de Boer via peterdeboer@cdagelderland.nl of 026 44 27 159.