Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Gendringen - Geld gestolen uit woning                     |

Uit een woning aan de Dahliastraat in Gendringen is dinsdagavond 14 juni geld gestolen.


De diefstal werd 's avonds bij thuiskomst van de bewoner ontdekt. Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de deur niet op slot zat. De politie heeft de zaak in onderzoek.


2011081619

|     |Ulft - Winkeldief aangehouden                             |

De politie heeft dinsdag 14 juni een 38-jarige man uit Ulft verhoord over een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Kerkstraat in zijn woonplaats. Hij was daar in de kraag gevat door het winkelpersoneel toen hij enkele boodschappen wegnam.


De politie kreeg halverwege de middag de melding van de diefstal. De man was bij het verlaten van de winkel door een supermarktmedewerker aangehouden. Hij had bij de kassa slechts een deel van zijn boodschappen betaald en bleek onder zijn kleding nog een aantal spullen, waaronder een stuk kaas en worst, te hebben. De gealarmeerde politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau, waar hij een bekennende verklaring aflegde. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011081406/8

|     |Winterswijk - Valse identiteit opgegeven                  |

De politie heeft dinsdagmiddag 14 juni op het station aan de Stationsstraat in Winterswijk een 19-jarige jongen uit Roermond aangehouden. De jongen kon bij een identiteitscontrole geen geldig identiteitsbewijs tonen en gaf een valse naam op.


De politie kreeg rond 14.15 uur een melding over jongeren die zich verdacht gedroegen op het station. Ter plaatse troffen agenten een groep jongelui aan in de wachtruimte. Toen agenten hen om hun identiteitsbewijzen vroegen, overhandigde de 19-jarige jongen aan de agenten een OV-kaart die niet van hem was. Duidelijk was te zien dat de foto niet overeen kwam met de persoon die voor de agenten stond. Hierop is de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau ter vaststelling van zijn identiteit. De OV-kaart, die hij van en vriend had, wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Met twee boetes, één voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs en één voor het opgeven van een valse naam, is de jongen weer heengezonden.


2011081334


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --