Politie Kennemerland

Twee rijbewijzen ingevorderd op de Zeeweg

Overveen, 15-06-2011 o De verkeerspolitie heeft dinsdagmorgen 14 juni op de Zeeweg het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige Zaandammer.

De Zaandammer reed even na 11.00 uur met een snelheid van 158 km/uur over het deel waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Hij passeerde met deze hoge snelheid de radarapparatuur van de politie, waarop een motoragent achter hem aan ging. De man werd staandegehouden en zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Na de meetcorrectie werd een proces-verbaal tegen hem opgemaakt van 153 km/uur. De politie controleert regelmatig de snelheid van weggebruikers op de Zeeweg.

Rond 12.00 uur werd op de Zeeweg het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige Belg. De man reed met zijn auto bijna de dubbele maximaal toegestane snelheid en hij trok hierdoor direct de aandacht van een motoragent van de verkeerspolitie. De man bleek na een meting een snelheidsoverschrijding van 79 km/uur te hebben. De motoragent wist de hardrijder te achterhalen en hem veilig aan de kant te brengen. Het rijbewijs van de Belg werd direct ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs wordt doorgezonden naar justitie.