Gemeente Helmond


Winnaars ballonnenwedstrijd Helmond West

De prijswinnaars van de ballonnenwedstrijd in Helmond West zijn bekend.

Op 11 april werd het startsein gegeven voor een nieuw Wijkhuis Brede School in Helmond West. 300 Kinderen, van de huidige basisscholen De Troubadour en de Mariaschool en Spring Kinderopvang, lieten die dag een ballon de lucht in. Op vrijdag 10 juni zijn de prijswinnaars van de ballonnenwedstrijd bekend gemaakt. De winnaar mag in 2013 het Wijkhuis Brede School mee openen.

50 kaartjes teruggestuurd

In totaal zijn vijftig kaartjes van de ballonnenwedstrijd teruggestuurd. Ze zijn allemaal gevonden in Duitsland. Helmond West is op die manier op de kaart gezet bij onze Oosterburen.

Winnaar

De grote winnaar van de ballonnenwedstrijd is Valon Shala uit groep 4 van De Troubadour. Zijn ballon kwam terecht in Hannover, op 300 kilometer van Helmond West. Valon mag in 2013 het Wijkhuis Brede School mee openen. Ook kreeg hij een cadeaubon van 25 euro bij de Pooh Shop aan de Mierloseweg.

Nummers twee en drie

De nummer twee van de ballonnenwedstrijd is Megan Jonker uit groep 6 van De Troubadour. Haar ballon kwam terecht in Welver op 159 kilometer van Helmond West. Zij kreeg een boekenbon van 15 euro. De derde plek was voor Niyazi Gökmen (groep 6 van De Troubadour). Zijn ballon vloog 158 kilometer ver en werd gevonden in Welver-Schwefe. Hij kreeg een cadeaubon van 10 euro bij een speelgoedwinkel.

* Lees meer op de website van Helmond West