Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen bij drugsactie in en rond Kronenburgerpark

Nijmegen, 15-06-2011 o Dinsdagavond 14 juni hield de politie een drugsactie in het Kronenburgerpark in Nijmegen. Daarbij werden niet alleen politiemensen ingezet maar ook een politiehond. De actie resulteerde in twee aanhoudingen en de inbeslagname van 65 bolletjes harddrugs.

De aangehouden personen zijn een man van 24 jaar uit Nijmegen en een 27-jarige man zonder vaste woonplaats.

Bij de 24-jarige werden 6 bolletjes met vermoedelijk cocaïne in beslag genomen. De verdachte verklaarde niet te weten dat de bolletjes cocaïne bevatten. De man werd later op de avond heengezonden; de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Bij de 27-jarige verdachte werden 31 bolletjes cocaïne in beslag genomen. Hij verklaarde helemaal niets van de drugs te weten. Naast de 31 bolletjes werd ook een geldbedrag van 165 euro bij de man in beslag genomen. Omdat hij al een gebiedsverbod voor het Kronenburgerpark en omgeving had is dit verlengd. Tevens wordt voor de drugs en de overtreding van het gebiedsverbod proces-verbaal opgemaakt. De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast.

Naast de aanhoudingen werden ook ongeveer tien personen besnuffeld door de drugshond. Hierbij werd geen drugs meer aangetroffen. Wel werden in een vuilnisbak nog 26 bolletjes cocaïne gevonden.

(00)

Laatst gewijzigd 15-06-2011 11:01 | © Regio Gelderland-Zuid |