Gemeente Aalsmeer

bezoekers op informatieavond over bestemmingsplan Green Park Aalsmeer

Meer dan veertig bezoekers op informatieavond over bestemmingsplan Green Park Aalsmeer

De inloopavond afgelopen maandag 6 juni over het bestemmingsplan en het exploitatieplan van Green Park Aalsmeer voor de deelgebieden 9 en 10 is goed bezocht. De bezoekers, met name omwonenden van het gebied, toonden veel interesse in de voorgestelde plannen. Hun vragen gingen vooral over de buffers tussen de woonlinten en het nieuwe bedrijventerrein en over de aanpassingen in de infrastructuur. Van de locatie voor huisvesting van arbeidsmigranten wilde men met name weten hoe groot het zou worden.

Bewoners kunnen nog hun visie geven vanaf 17 juni tot en met 28 juli. Het ontwerp bestemmingsplan en een ontwerp exploitatieplan "Green Park Aalsmeer, deelgebieden 9 en 10" liggen vanaf 17 juni tot en met 28 juli ter visie op het gemeentehuis of zijn in te zien op deze website. De deelgebieden 9 en 10 omvatten het gebied tussen de Hornweg, de Machineweg, de Legmeerdijk en het nieuwe tracé van de N201 en heeft een oppervlakte van circa 36 hectare.

Deelgebieden 9 en 10

De terreinen voor de deelgebieden 9 en 10 liggen tegenover de nieuwe ontwikkelingen op het terrein van FloraHolland en zijn bedoeld voor zowel bedrijven in de sierteeltsector als voor gemengde bedrijvigheid. Via een nieuwe rotonde wordt het gebied ontsloten op de Legmeerdijk. Daarnaast zal er nog een nieuwe ontsluiting op de Machineweg worden gerealiseerd. Aan de randen van het plangebied wordt de realisatie van enkele (vrijstaande) woningen mogelijk gemaakt (Hornweg en Machineweg) en aan de Legmeerdijk wordt een arbeidsmigrantenlogies mogelijk gemaakt. Deze ontwikkeling past binnen het beleid dat de gemeente hiervoor voor ogen heeft.

Het bestemmingsplan en het exploitatieplan van deelgebieden 9 en 10 vormen een nadere uitwerking van de ontwerp Structuurvisie Green Park Aalsmeer. Het bestemmingsplan deelgebieden 9 en 10 en het exploitatieplan liggen vanaf vrijdag 17 juni 2011 ter visie op het gemeentehuis van Gemeente Aalsmeer. De ontwerp Structuurvisie Green Park Aalsmeer ligt op zeer korte termijn, gedurende vier weken, ter visie.