Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.35 uur

Utrecht, 15-06-2011

Vier mannen en twee vrouwen aangehouden

HOUTEN Politie en Justitie hielden in een onderzoek naar betrokkenheid bij georganiseerde hennepteelt en witwassen van geld op dinsdag 14 juni zes verdachten aan en aansluitend vonden doorzoekingen plaats. Het gaat om vier mannen en twee vrouwen allen afkomstig uit Houten.

In een schuur werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met ruim 100 hennepstekken en twintig hennepplanten. Bovendien werden twee van diefstal afkomstige autos aangetroffen. Bij de doorzoekingen werden verder XTC-pillen, henneptoppen en goederen, die verband houden met de hennepteelt, aangetroffen. Binnen het lopende onderzoek was al eerder een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet en de aanhouding van meerdere verdachten wordt niet uitgesloten.

Ramkraak

NIEUWEGEIN In de nacht van dinsdag op woensdag hebben drie personen geprobeerd in te breken. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 02.50 uur kreeg de politie een melding van een inbraak aan de Ratelaar, waarbij een witte Seat Leon gezien was met daarin drie personen met bivakmutsen. Agenten gingen direct ter plaatse, waar getuigen vertelden dat, met behulp van een paal en de auto, geprobeerd was een deur naast een pinapparaat open te breken. De auto is vervolgens richting de A2 weggereden. De verdachten zijn kort in het pand geweest. Het is onbekend of de verdachten iets buit hebben gemaakt.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over deze drie personen of heeft u de witte Seat Leon, vermoedelijk met schade aan de achterzijde, na de inbraak nog zien rijden, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Straatroof

NIEUWEGEIN De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, die op dinsdagmiddag plaatsvond.

Rond 16.20 uur kreeg de politie een melding van een straatroof bij de Waterbiestunnel. Een 60-jarige vrouw uit Nieuwegein reed op haar fiets vanuit Vianen, toen zij onder de Zandveldseweg door reed. Daar werd zij gepasseerd door een scooter met daarop twee lichtgetinte jongens. Bij het passeren van de scooter werd haar tas uit haar fietstas gestolen. De verdachten reden vervolgens weg in de richting van Parkhout. Agenten keken uit naar de verdachten, maar hebben ze niet meer aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.