Provincie Noord-Holland

Wandel4Daagse Alkmaar puur Noord-Hollands

10 juni 2011 -

Gedeputeerde Elvira Sweet lost woensdag 15 juni om 7.00 uur het officiële Startschot van de vijfde Plus Wandel4Daagse Alkmaar.

Alkmaar is start- en finishlocatie, maar de wandelaars lopen gedurende 4 dagen afwisselende routes rondom Alkmaar. De wandelvierdaagse laat deelnemers genieten van het afwisselende Noord-Hollandse landschap, historisch Alkmaar, de karakteristieke dorpjes en vele kerkjes. Allemaal puur Noord-Hollands.

De provincie wil, als een van de hoofdsponsors, de wandelaars dit jaar verrassen met ludieke activiteiten, passend bij deze jubileumeditie van de Wandel4Daagse. Op vrijdag 17 juni zal iets gebeuren op het Noord-Hollandpad bij Akersloot. En de wandelaars die 35 en 45 km lopen kunnen op Fort Spijkerboor, een van de forten van de Stelling van Amsterdam, hun stempel krijgen en even uitrusten.

Speciaal voor de wandelaars van de Wandel4Daagse zullen de verborgen verhalen van 14 kerkjes beschikbaar komen via speciale QR-bordjes (te lezen met een smartphone), maar ook nog gewoon op papier. En iedereen kan natuurlijk altijd terecht op de website www.oneindignoordholland.nl om daar meer te weten te komen over bijvoorbeeld `Jan met de bellen' of het bloedwonder van Alkmaar.

Allemaal magische en mooie verhalen over het bewogen leven van de (kerk)gebouwen én over mensen die ermee verbonden waren. Met Oneindig Noord-Holland, initiatief van de provincie Noord-Holland, komt cultuurhistorie weer tot leven.
Wandelvierdaagse

---