Gemeente Tytsjerksteradiel


Huisvestingsplan onderwijs in raadsvergadering Tytsjerksteradiel 15 juni

Ieder jaar stelt de gemeenteraad het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs vast. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om op 15 juni de nodige financiën beschikbaar te stellen voor de periode 2012-2015. Op de agenda staat ook de huisvesting van de Havo-top.

Locatie Havo-top Burgum

Bij het agendapunt "informatie van het college van burgemeester en wethouders aan de raad" wordt ook de huisvesting van de Havo-top in Burgum genoemd. Het kiezen van een locatie is namelijk de bevoegdheid van het college en niet van de gemeenteraad. Tenminste, als het college binnen het bestemmingsplan blijft. In de informatie stelt het college vast dat - na veel afweging en onderzoek - de volgende locatiekeuze de beste is: het terrein bij obs it Partoer, cbs de Arke en kinderopvang de Bistebus.

Reacties uit de samenleving

Na het bekend worden van de collegekeuze ontstond een behoorlijke stroom aan reacties vanuit de samenleving. Daaruit blijkt met name dat het verschil in leeftijd en gedrag tussen jongere kinderen en de leerjaren 4 en 5 van de Havo-top onverantwoord groot wordt gevonden. Ook wordt ervoor gepleit het bestaande terreintje beschikbaar te houden als speelveldje.

Huisvestingsplan

Het Integraal Huisvestingsplan is bedoeld om het gewenste niveau van onderwijshuisvesting op peil te houden. Elke gemeente heeft een huisvestingsplicht voor alle scholen voor basis- en voortgezet onderwijs.

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl