Gemeente Renswoude


Informatieavond Dorpshart Renswoude op woensdag 15 juni a.s.

Het ontwerp voor het Dorpshart Renswoude is bijna klaar. Daarom wordt er op woensdag 15 juni a.s. een informatieavond gehouden in restaurant De Hof aan de Arnhemseweg 1 te Renswoude. De informatieavond begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 is er koffie en thee.

Hoever zijn we gevorderd

VolkerWessels Vastgoed (voorheen Planoform) heeft samen met de gemeente het plan uitgewerkt tot een voorlopig bouwkundig ontwerp. In het voorlopig ontwerp zijn de plattegronden en gevels van woningen en winkels vastgelegd.

Voor de openbare buitenruimte heeft de gemeente door het stedenbouwkundig bureau Pouderoyen uit Nijmegen een plan laten maken. Ook voor de openbare buitenruimte is een voorlopig ontwerp afgerond. In het ontwerp voor de openbare buitenruimte kunt u zien hoe de inrichting wordt, waar parkeerplaatsen, fietsenrekken, bankjes, en bomen komen, waar gereden wordt en welke materialen worden toegepast. Er zijn nog onderdelen die we met de winkeliers en omwonenden willen bespreken. Ook moet het plan nog worden besproken met de Welstandscommissie.

Informatieavond 15 juni

Voor een uitgebreide presentatie van de plannen nodigen wij u van harte uit voor de informatieavond op 15 juni van 20.00 tot 22.00 uur in restaurant De Hof aan de Arnhemseweg 1 te Renswoude.

Vervolgstappen

Het voorlopig ontwerp voor de bouwplannen en de openbare buitenruimte worden na de informatieavond uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Het is de bedoeling om de bouwplannen en het inrichtingsplan in het eerste kwartaal 2012 aan te besteden. Als dat lukt kan de bouw in de zomer van 2012 starten.