Gemeente Brummen


Drie 'volle' fora op 15 en 16 juni 2011

(Oorspronkelijke publicatie datum: 30-05-2011)

De maand juni is in de gemeente Brummen een belangrijke politieke maand. De gemeenteraad buigt zich dan over een groot aantal belangrijke voorstellen. Vandaar dat er in totaal drie fora worden georganiseerd op twee avonden, namelijk op woensdag 15 en donderdag 16 juni. Op beide avonden beginnen de fora om 20.00 uur in het gemeentehuis in Brummen.

De volledige agendas met de achterliggende stukken van beide fora kunt u vanaf vrijdag 10 juni downloaden van deze gemeentelijke website. Ook kunt u dan een gratis exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis.

Woensdag: twee fora
Op woensdag 15 juni vinden er gelijktijdig twee forumbijeenkomsten plaats. In de raadzaal is het forum Samenleving, waarbij onder andere gesproken wordt over de conceptbegroting voor het komend jaar van de Regio Stedendriehoek, de programmabegroting 2012 van GGD Gelre-IJssel 2012 en een verklaring van geen be-zwaar voor de nevenvestiging van de Zonnehuisschool in Brummen. Ook kent de agenda diverse interessante ter kennisname stukken: het projectplan sociaal-economische structuurvisie, het integraal handhavingsbeleid, de communicatiebeleidsnota en diverse brandweerzaken.

Eveneens op woensdag 15 mei, maar dan vanaf 20.00 uur in de centrale hal van het gemeentehuis, vindt het gecombineerd forum Ruimte/Bestuur plaats. Het eerste onderwerp dat zeker uitgebreid besproken gaat worden is het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan. Maar ook de gemeentelijke jaarstukken 2010 en de eerste bestuursrapportage over het huidige jaar (2011) staan op de agenda. Ter kennisname stukken die in dit forum op de agenda staan zijn onder andere het plan van aanpak fase 2 over woonvisie en prestatieafspraken, ontwikke-lingen nieuwe gemeentewerf Brummen en de evaluatie van de gladheidsbestrijding van afgelopen winter.

Volle agenda
Het derde forum dat plaats vindt is een gecombineerd forum Ruimte/Samenleving/Bestuur. Deze begint op donderdag 16 juni om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De agenda kent eveneens enkele belangrijke agendapunten, waaronder de beide centrumplannen (Brummen en Eerbeek). Ook enkele bestemmingsplannen prijken op de agenda (Het Hungeling ongenummerd, tussen 2a en 4 en Rhienderen, partiële herziening Knoevenoordstraat ongenummerd) evenals een verklaring van geen bedenkingen en delegatie van bevoegdheid tot vaststelling van een exploitatieplan in het kader van de Wabo. Een ander voorstel is het Vast-stellen van nadere regels met het oog op isolatiemaatregelen bij bestaande woningen. Diverse voorstellen hebben betrekking op de uitbreidingswijken Elzenbos en Lombok: het vaststellen van het beeldkwaliteitsplan El-zenbos 2e fase west en het vaststellen van de geactualiseerde grondexploitatie voor Elzenbos en Lombok PPS en Lombok II. Bij de ter kennisname stukken zit onder andere het plan van aanpak fase 2 voor de gemeentelijke woonvi-sie en prestatieafspraken.

Met de forumbijeenkomsten willen de raadsleden informatie vergaren, waarmee de politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de besluitvormende raadsvergadering. Iedereen is dan ook van harte welkom om deze fora bij te wonen en mee te praten over de onderwerpen of voorstellen die op de agenda staan. Tijdens de vragenronde kunnen raadsleden, burgers en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties ook andere onderwerpen aan de orde stellen en hun mening laten horen.