Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.30 uur

Utrecht, 14-06-2011

Man onder invloed aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie en melding van een getuige die had gezien dat een man roekeloos op een scooter aan het rijden was. De man scheurde in de omgeving van de Vaalseberg. Agenten gingen ter plaatse en troffen de scooterrijder op de Vaalseberg aan. De 29-jarige man uit Utrecht werd aan de kant gezet en gecontroleerd.

Omdat de Utrechter zich vreemd gedroeg en niet meteen vast te stellen was waardoor de man onder invloed verkeerde, werd hij meegenomen naar het bureau. In de auto werd de man steeds vervelender. Op het bureau werd hij ingesloten in afwachting van een arts. Uiteindelijk bleek dat de man vermoedelijk onder invloed van GHB was. Een arts heeft ter bevestiging hiervan bloed afgenomen.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij in bezit was van een gestolen fiets.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 13.40 uur een man op een fiets over de Burgemeester Middelweerdbaan rijden. De man reed op een damesfiets en de fiets was niet voorzien van een slot. De 31-jarige man uit Utrecht en zijn fiets werden gecontroleerd. Via de meldkamer werd duidelijk dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De Utrechter werd aangehouden en de fiets in beslag genomen.