Published: 17:50 CEST 14-06-2011 /Thomson Reuters /Source: Solvay S.A. /XBRU: SOLB /ISIN: BE0003470755 SOLVAY LANCEERT ZIJN VRIENDSCHAPPELIJK BOD OP DE RHODIA-AANDELEN TEGEN 31,60 EUR PER AANDEEL

PERSBERICHT Brussel en Parijs, 14 juni 2011

Solvay LANCEERT ZIJN VRIENDSCHAPPELIJK BOD OP DE RHODIA-AANDELEN TEGEN 31,60 EUR PER AANDEEL

Het openbaar bod is unaniem aanbevolen door Rhodia's raad van bestuur:
* Prijs van 31,60 EUR per aandeel is een premie van 50% t.o.v. de laatste koers voor de bekendmaking van het bod
* Prijs van 52,30 EUR voor obligaties met een optie tot conversie in en/of ruil met aandelen (OCEANE)
* Indicatieve periode waarin het bod loopt: van 15 juni tot 20 juli 2011
* Bedrijfswaarde van 6,6 miljard EUR voor Rhodia en een REBITDA-multiple van 7,3x
* Beurskapitalisatie van Rhodia van 3,4 miljard EUR
* Verwacht positief effect op de nettowinst per Solvay-aandeel vanaf 2011

Creatie van een hoofdspeler in de chemie, met wereldwijde ambities:
* 12 miljard EUR omzet en 1,9 miljard EUR REBITDA :
* Sterke complementariteit van de activiteiten, wereldleider in zijn specialiteiten
* 40% van de omzet in opkomende markten

* Uitbreiding en betere verdeling van de activiteitenportefeuille

Solvay en Rhodia kondigen de opening van Solvays vriendschappelijk bod aan op de aandelen van Rhodia tegen 31,60 EUR per Rhodia-aandeel, na het knippen van het dividend (wat neerkomt op een premie van 50% in vergelijking met de slotkoers op 1 april 2011) en tegen 52,30 EUR voor de obligaties met een conversie- of ruiloptie met nieuwe of bestaande aandelen (OCEANE). Dit aanbod slaat op 100% van het kapitaal en de stemrechten van Rhodia en waardeert Rhodia op 3,4 miljard EUR voor een bedrijfswaarde van 6,6 miljard EUR, of een REBITDA-multiple van 7,3x. De overname van Rhodia zal vanaf 2011 de nettowinst per Solvay-aandeel in gunstige zin beïnvloeden.

De opening van het bod door de Franse marktautoriteit (Autorité des marchés financiers) volgt op de toelatingen respectievelijk op 27 mei 2011 en 10 juni 2011 door de toezichthouder Autorité de Contrôle Prudentiel en het Franse Ministerie van Economische Zaken, Financiën en Industrie zoals bepaald door de relevante reglementen.

Solvay beschikt over de mogelijkheid om een verplicht uitkoopbod uit te brengen indien het meer dan 95% van het kapitaal en van de stemrechten van Rhodia verwerft.

Met een omzet van 12 miljard EUR2 kan het nieuwe geheel uitgroeien tot een grote mondiale chemiegroep met een resoluut engagement voor duurzame ontwikkeling. Hij kan hiervoor beschikken over de uitmuntende uitgangsposities, die het mogelijk maken 90% van de gecombineerde verkopen te halen uit activiteiten waar de groep tot de wereldtop-3 behoort.

De nieuwe groep zal over een productenportefeuille beschikken die breder en beter bestand is tegen de economische cycli, met een evenwichtige geografische verdeling en sterker gericht op de opkomende markten, goed voor 40% van de omzet van de nieuwe groep. Deze zal alle ontwikkelingskansen kunnen aangrijpen dankzij de complementariteit van beide delen en hun gemeenschappelijke cultuur en waarden, gebaseerd op verantwoordelijkheid, operationele uitmuntendheid en innovatie.

Christian Jourquin, Solvays CEO, verklaarde: "Het potentieel van het nieuwe bedrijf wordt geïllustreerd door wat beide groepen al hebben bereikt, voortbouwend op hun excellentie en sterke complementariteit. Deze bieden de nieuwe groep de kans zich sneller te ontwikkelen dan Solvay of Rhodia op eigen houtje hadden gekund. De operatie geeft beide groepen de kans hun innovatie-inspanningen voort te zetten en de op ons afkomende industriële en technologische uitdagingen aan te kunnen."

"Met het bod van Solvay krijgen de aandeelhouders van Rhodia de kans hun investering in de groep te valoriseren. Bovendien werken ze mee aan de oprichting van een hoofdspeler in de chemische sector. Ik ben er zeker van dat we dankzij het vertrouwen en de steun van de aandeelhouders van Rhodia een belangrijk nieuw hoofdstuk kunnen toevoegen aan de geschiedenis van onze beide ondernemingen", verklaarde Jean-Pierre Clamadieu, Voorzitter en algemeen directeur van Rhodia.

Het bericht van de opening van het bod en de modaliteiten ervan zijn na te lezen op de internetsites van de Franse financiële marktautoriteit (www.amf-france.org) en van de NYSE Euronext Parijs (www.euronext.com).

De Franse financiële marktautoriteit zal de definitieve kalender van het bod met de afsluitingsdatum publiceren na het verkrijgen van de instemming van de Europese Commissie. De Federal Trade Commission heeft al op 6 mei 2011 groen licht gegeven. Die kalender zal in een gezamenlijk persbericht van Solvay en Rhodia worden bekendgemaakt. Zonder op de feiten vooruit te lopen en het moment waarop de Europese Commissie haar instemming betuigt buiten beschouwing gelaten, kan gesteld worden dat de datum van de afronding ten vroegste 25 werkdagen na de opening zal vallen, dit wil zeggen op 20 juli 2011.

Het overnameprospectus van Solvay (in het Frans en Engels) met daarin de modaliteiten voor het aanbrengen van aandelen in het kader van het bod en het antwoord van Rhodia (in het Frans en Engels) zijn te raadplegen op de hiervoor bestemde pagina's van de internetsites van Solvay (www.solvay.com/OPARhodia) en van Rhodia (www.rhodia.com). Op deze sites vindt men ook informatie over de juridische, financiële en boekhoudkundige positie van Solvay en Rhodia.

SOLVAY is een internationale industriële groep, actief in Chemie. Hij levert een breed gamma producten en oplossingen die bijdragen tot de verhoging van de levenskwaliteit. De groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 16.800 werknemers in 40 landen. In 2010 bedroeg de geconsolideerde groepsomzet 7,1 miljard EUR. Solvay staat genoteerd op de NYSE Euronext-beurs in Brussel (NYSE Euronext: SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR). Voor meer informatie kan u terecht op www.solvay.com.

RHODIA is een internationale chemische groep, die zich krachtig inzet voor duurzame ontwikkeling. De groep streeft ernaar met zijn operationele uitmuntendheid en zijn innovatiecapaciteit zijn klanten te helpen om nog beter te presteren. Rhodia bestaat uit 11 ondernemingen, samengebracht in vijf activiteitenclusters. Rhodia is een partner van de grote spelers op de volgende markten: automotive, elektronica, parfums, gezondheids- en schoonheidsproducten, schoonmaakmiddelen- en van de industriële en consumptiegoederenmarkt. De groep realiseerde in 2010 een omzet van 5,23 miljard EUR en telt vandaag wereldwijd zowat 14.000 werknemers. De onderneming heeft een notering op Euronext Parijs. Meer informatie is te vinden op www.rhodia.com.